|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() שלום לכולם יש לי מספר שאלות בשביל לעשות לי סדר ברגע שאחזור להתאמן.
קורה את המאמרים אך רוצה שזה יהיה יותר פשוט ומובן . רוצה לדעת האם זה נכון שאסור לאכול טונה כל יום? בגלל שיש בזה כספית אז יש סכנה. האם זה בסדר לאכול 3-4 פעמים בשבוע? בשר אותו דבר האם אסור לאכול כל יום ? אבקת חלבונים יש לקחת בכל יום גם יום שאתה לא מתאמן? אבקת חלבונים יש לקחת לפני אימון ואחרי אימון? אבקת חלבונים יש לקחת רק אם מים לא לערבב אם חלב או שזה רק בגדר הרצוי? חלבונים יש לאכול אחרי אימון ופחימות בערב? בתודה רבה.לעונים רון |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
טוב תנסה לראות מה אני כתבתי ומה אתה כי לא היה לי כוח להדגיש א תזה |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() מותר הכל, השאלה מה עדיף יותר.
טונה אפשר לאכול בכל יום בשבוע, אבל עדיף להפחית ל3-4 קופסאות לשבוע בגלל המתכות והכספית, אותו דבר גם לגבי דגים שלא משימורים. בנוגע לבשר, זה יותר לכיוון הבריאות, ידוע שצריכה קבועה ורצופה של בשר לא כל כך תורמת לבריאות אלה להפך. ומד שני יש חשיבות רבה לצריכת הבשר לחיזוק כשהיא מכילה ויטמינים ומינרלים חיוניים שקיימים במועט ברכיבים צמחיים או טבעונים, אז גם פה, אפשר לשלב ולגוון בתזונה ולא לנפח יותר מדי עם בשר. אבקת חלבון אפשר לקחת מתי שרק רוצים, כל עוד תחלק את זה לפי משקלך ובסדר שעות נכון (כדי שיהיה יעיל ואפקטיבי), כל 3-4 שעות. אבל כפי שאנו יודעים אין צורך בכל כך הרבה אם אוכלים כמו שצריך. בכל מקרה אם מדברים על יום ללא אימון, מומלץ לצרוך את האבקה בבוקר כשקמים לחידוש חומצות האמינו בדם לאחר צום ממושך כשכידוע אבקות זמינות וכושר ספיגתם יעיל יותר מכל מאכל מוצק. יש אפשרות להוסיף גם בנוסף לארוחת צהריים/ערב כדי לשפר את הערך התזונתי בארוחה. אבקת חלבון מומלצת במיוחד לאחר אימון בשל זמינותה כולל פחמימות זמינות. לפני האימון אפשר להסתפק באוכל מוצק המכיל פחמימות וחלבון ברמה טובה כשעתיים-שלוש לפני האימון ופחמימות זמינות כחצי שעה-שעה לפני האימון. אבקת חלבונים בתשלובת מים רצויה לאחר האימון, בכדי שתהיה הספיגה הטובה והמלאה ביותר ושלא תיקשר לערך קלורי אחר. אך בכל שעות היממה, תלוי במטרה ואם היא לשמור על מאזן קלורי חיובי ומלא, רצוי לשתות עם חלב להוספת חלבון מסוג קזאין האיטי יותר כולל קלוריות נוספות ומכובדות. בן אדם הרוצה להרזות ולהפחית בקלוריות, מומלץ עם מים. ולשאלתך האחרונה, חלבונים מהירים יש לשלב עם פחמימות זמינות לאחר האימון כדי לייעל את ספיגת החלבון וחומצות האמינו לדם, ולאחר מכן בארוחה השנייה שלאחר האימון, יש לצרוך פחמימות מורכבות כגון לחם מלא, וחלבון כגון ביצה, בשר או חלב. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
בקשר לשאר ההדגשות זה סתם לכיף כי בכללי אתה מדבר הרבה שטויות |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() הכוונה היא לצריכה מרובה של בשר (שומני) וגם של גבינות מסוג חמאה וכו' המכילות הרבה שומן, בכלליות יש להמעיט בשומנים מן החי ולהעדיף שומנים ממקורות צמחיים. מחקרים בנושא יש המון, לך תחפש.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() אני חוזר על תשובותיי באחריות.
מומלץ לצרוך את האבקה בבוקר כשקמים לחידוש חומצות האמינו בדם לאחר צום ממושך כשכידוע אבקות זמינות וכושר ספיגתם יעיל יותר מכל מאכל מוצק. (שעיכולו נארך זמן ממושך יותר) כאן בעצם התכוונתי לבחירה הנכונה ביותר לצריכת האבקה בשעה זו. זמינותו טובה יותר. יש אפשרות להוסיף גם בנוסף לארוחת צהריים/ערב כדי לשפר את הערך התזונתי בארוחה. אין שום בעיה להוסיף, בקיצור. אבקת חלבונים בתשלובת מים רצויה לאחר האימון, בכדי שתהיה הספיגה הטובה והמלאה ביותר במים הספיגה תהיה בתוך כ-20 דקות מרגע הצריכה (מי גבינה) בחלב התהליך יכול להמשך כשעה עד 3 שעות ולהפריע לתהליך הספיגה והעיכול, גם בגלל הלקטוז. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() ודרך אגב, אני מוכרח לציין ההתשובות שנתת לו פשוט מספקות...
אולי כדאי שתרד מהעניין. מחקר רחב היקף שנערך בבריטניה, מצא כי צריכת 160 גרם בשר אדום ביום מגבירה באופן משמעותי את הסיכון ללקות בסרטן המעי. כתב העת Journal of the National Cancer Institute. תוצאות מחקר זה מצטרפות למחקרים נוספים שנערכו בעשורים האחרונים והראו כי במדינות מתועשות ישנה עליה במקרי הסרטן כתוצאה מאימוץ תזונה ואורח חיים הכוללים תזונה עתירת קלוריות, רמת צריכה גבוהה של שומן מן החי. תהליך בישול הבשר, היוצר חומרים מסרטנים הקרויים אמינים הטרוציקליים, גורם אף הוא לתהליך הסרטני. ועוד מחקר, שאריות של הורמונים הניתנים לבקר כדי לעודד גדילה עשויים לגרום לכך שבנים לאמהות שאכלו כמות מרובה של בשר בקר במהלך ההריון יסבלו מספירת זרע נמוכה Human Reproduction על פי הממצאים שעלו, צריכת בשר אדום, שמקושרת בדרך כלל עם עודף כולסטרול ויתר סיכון למחלות לב ולשבץ מוח. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() הכוונה שלי במלאה וטובה, שספיגה באבקה נטו, מביאה לעיכול נוח ומהיר יותר, נספג באחוז גבוה יותר מפני שהוא נוזלי, המוצק דורש תהליך עיכול ורק לאחר מכן את תהליך פירוק החלבון לחומצות האמינו, שאומר יש בכמות זמינה באבקות.
אבל תמיד עדיף את האוכל המוצק, בכל שעות היום. אני רק נתתי את דעתי לכיוון הבוקר, יותר נוחות ויותר זמינות. וכן, זה שזה נספג מהר יותר, עדיף יותר לבוקר. אם הוא כבר הולך על אבקה ביום שללא אימון, שיקח בבוקר, ועדיף עם חלב להוספת חלבון איטי שימשיך את הפעולה. נכון או לא? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() אני לא מכיר משהו שאומר שחלבון בנוזל נספג יותר "טוב" מחלבון מאוכל מוצק
ושוב, מה זה כל כך משנה מהירות הספיגה ? אז יקח לחלבון להתעכל 3 שעות מה יקרה?
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() לא יקרה שום דבר, אבל אם הוא כבר רוצה להוסיף, שיוסיף בבוקר.
בבוקר קשה להגיע לכמויות אוכל גדולות וחלבון במידה ובאיכות כזו, אפשר, אבל קשה, בטח כשקמים. אז יעיל או לא? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() לא יודע אם להגיד יעיל, אם כבר נח (אבל מתי זה לא יותר נח?)
מה בקשר לספגיה של חלבון נוזלי מול מוצק ?
![]() |
#14 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
וגם אם אצרוך קופסת קוטג' אל מול מנת חלבון מי גבינה, כמויות חומצות האמינו תהינה שוות? אני לא חושב... חוץ מזה, שחלבון בעל ערך זמינות גבוה כמו המי גבינה, תורם להגנה על המערכת החיסונית בצורה גבוהה יותר ושחרור כמות מסויימת של הורמונים בצורה יעילה יותר, ובעל ערך השפעה על יציבות האינסולין ולחץ הדם. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() אם אשתה אבקת חלבון מי גבינה וביום אחר אצרוך שתי פרוסות לחם עם גבינה, הפירוק והעיכול ביום הזה יהיו איטיים יותר, זה בדיוק כמו ההמלצה של צריכת אבקה מיד לאחר האימון.
אין על הדברים הללו ויכוח, אני לא מבין. ונגיד, נגיד שנצרוך אבקת חלבון ביצים, כנגד זה נצרוך ביצה מוצקת, העיכול דורש זמן, האבקה פחות. באבקות שיש היום יש חלקים שמפרידים, יש פפטידים לחלקיקים קטנים, יש תהליכים רבים שבו הם מייצרים אותם לאיכות וספיגה טובה יותר, ופה מדובר על נטו, בלי אוכל מוצק. אז מה העניין? רק הזמינות, יש זמנים שעדיף. זהו. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() תיאורטית ההסבר שלך הוא נחמד ויפה, בפועל הגוף בכל מקרה סופג בסביבות ה-7 גרם חלבון בשעה, ככה שמהירות הספיגה היא חסרת משמעות. לגבי השאלה שלך, אם תקח חצי ליטר חלב אל מול כמות שוות ערך של קוטג' או חזה עוף מבחינה קלורית, לא יהיה שום הבדל
![]() |
#18 |
חבר מתחיל
|
![]() תודה רבה helbon על ההסבר
trx-sus תודה גם לך על הדיאלוג שניהלתם ביינכם פה (-: |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
חבר פעיל
|