|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#11 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() גל , בהנחה שהמאזן הקלורי זהה אני לא רואה את הבעיה. אם יש הרבה שומן מהמזון , הרי רמות הFFA בדם גבוהות גם ככה , ולכן יהיה פחות פירוק שומן כיוון שהFFA שבדם ישומשו למטרות אנרגיה.
פרפורמר: - SNS - sympathetic nervous system - FFA - Free Fatty Acids - לאחר הפירוק של הטריגליצריד מקבלים גליצרול ו3 FFA. - קאטוכלאמינים - אדרנלין ונוראדרנלין. מעודדים פירוק שומן בקולטני בטא , ומדכאים אותו בקולטני אלפא. - קטוזיס +קטונים - ההגדרה של קטוזיס היא , שחמצון השומן מגיע לרמה גבוהה מאוד , כך שהכבד לא מסוגל להפוך את כל חומצות השומן לאנרגיה. זה קורה בהרעבה טוטאלית , דיאטה דלה בפחמימות , או בתרגיל אירובי מתמשך [ועצים יחסית]. במצב הזה , חומצות השומן מתחמצנות חלקית ונוצרים גופי קטון בגלל עודפים באצטיל קו אנזים A. כאשר רמות הסוכר נמוכות , גופי הקטון נעשים מקור האנרגיה המועדף. גופי קטון הם הדלק היחיד למח מלבד פחמימות. לאחר כ3 שבועות במצב כזה , 75% מהאנרגיה למח תגיע מגופי קטון והשאר מגלוקוז שיופק מגליצרול [כתוצאה מפירוק השומן] , פירוואט , לקטאט או חומצות אמינו. |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|