|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#28 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() הגדרה בכימיה אורגנית: חומצת אמינו היא כל מולקולה שיש בה קבוצה קרבוקסילית [cooh] ובעמדה אלפא אליה יש קבוצת אמין. לפי ההגדרה הזו יש כמות עצומה של חומצות אמינו.
הגדרה ביוכימית/ביולוגית: הגנום שלנו מכיל קודים ל20 חומצות אמינו בלבד. כל החלבונים בגוף מורכבים מ20 חומצות אמינו, לא פחות ולא יותר. אפשר לעשות להן מודיפיקציות באמצעות אנזימים ואפשר ליצור מהן חומצות אמינו אחרות, אבל כאשר רוצים לסנטז חלבון, משתמשים ב20 חומצות אמינו בלבד. משמע, לצורך העניין וההגדרות שלנו, יש 20 חומצות אמינו. בנוגע לBV: ראשית, יש מדדים אחרים לחלבון שנותנים ניקוד שונה לחלבונים שונים, חלקם יותר רלוונטיים והגיוניים מBV. שנית, האם חשבת פעם מדוע יש לחלבון חסר BV נמוך? |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|