ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 07-03-06, 18:17   #1
גולן
מנהל ראשי

הסמל האישי שלגולן

שלח הודעה דרך MSN אל גולן

ציטוט:
פורסם במקור על ידי OMRI-TURBO
מי קבע את החוק שלוקח 7 ימים למערכת עצבים להתאושש?
לפעמים יש אנשים שסתם חוזרים אחרי דברים שראו באיזה מקום ואז זה נהיה טרנד פה
אני לא אומר שזה לא נכון אין לי מושג כמה ימים זה לוקח אבל אשמח לראות מחקר על זה גולן
ניראה לי זה סתם משהו שקראתם במאמר על תוכנית אימון מסויימת שאתם נורא אוהבים ולכן החלטתם לאמץ את כל מה שרשום שם, שים פה מחקרים או משהו שאפשר להתבסס עליו.
הכוונה לא הייתה ל-7 ימים כמדד מדויק אלא כהערכה למשן הזמן הדרוש למערכת העצבים להתאושש, וכפי שראית רשמתי במפורש ( 6-7 ימים ).

מחקרים בנושא השפעת אימוני משקולות על מערכת העצבים לא חסרים, זה ידוע כיום שהגעה לכשל מאריכה את קצב זמן ההתאוששות של מערכת העצבים ל5-7 ימים!
סינטרקס
סיינטרקס
אבקת חלבון
גולן מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-03-06, 18:24   #2
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

ת'אמת, אני לא ראיתי מחקרים כאלה לגבי ה- CNS אבל קראתי את זה בכמה מאמרים (באנגלית) ואני ממש לא זוכר איפה. ניסיתי לחפש, לא מצאתי...

ציטוט:
במידה ולא הגעת לכשל או לא העמסת יותר מדיי על מערכת העצבים תוכל לאמן אותו שוב לאחר 48 שעות, במידה והגעת לכשל, הסיפור משתנה כי אתה מכניס את ה-CNS לתמונה ולמערכת העצבים יכול לקחת גם שבוע להתאושש ואז רק לאחר 6-7 ימים תוכל לאמן שוב את השריר!
אני לא חושב שזה כל כך מדויק העניין עם הכשל. זה יותר תלוי בפונקציה של ווליום עם/בלי כשל.
למשל, אני עובד עכשיו עם H.I.T של מייק מנצר, כשלכל שריר אני נותן סט אחד יחיד אבל לכשל ובכל זאת אני חוזר לעבוד על אותם שרירים (זה Full body) אחרי 48 שעות. בקיצור, FBW שלוש פעמים בשבוע.
אני אהיה כנה ואגיד שקראתי בכמה מקומות שאומרים שזאת תוכנית גרועה בגלל התדירות הגבוהה והשילוב עם הכשל, ואני אומנם רק שבוע עם התוכנית ועוד מוקדם בשבילי לדבר, אבל אני עובד עם המינימום ווליום שאפשר לתת (אין יותר נמוך מסט אחד), מרגיש מצוין ועולה במשקלי העבודה מאימון מאימון (בנתיים so far so good).

אשמח גם לראות כמה מחקרים על ה- CNS.
ישן 07-03-06, 20:03   #3
OMRI-TURBO
מנהל ראשי

יאללה תראה לנו מחקרים על CNS גולן
ישן 07-03-06, 20:04   #4
NIRAN
חבר פעיל

הסמל האישי שלNIRAN

שלח הודעה דרך ICQ אל NIRAN

מה זה CNS?
ישן 07-03-06, 20:09   #5
-Bk
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי NIRAN
מה זה CNS?
central nervous system מערכת העצבים
-Bk מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-03-06, 20:10   #6
NIRAN
חבר פעיל

הסמל האישי שלNIRAN

שלח הודעה דרך ICQ אל NIRAN

הבנתי תודה
ישן 10-03-06, 11:31   #7
גולן
מנהל ראשי

הסמל האישי שלגולן

שלח הודעה דרך MSN אל גולן

"Recovery" can refer to several different things.

1) "Recovery" can refer to the structural repair process of fixing the microtrauma. The damaged proteins can takes several days to be repaired and all evidence of damage removed. Even at the end of seven days after significant muscle damage from eccentric muscle actions, you may still see some small fibers regenerating.

2) Strength - this can be acute recovery as in the necessary time to rest between sets. Or it can mean the days that it usually takes to regain baseline strength after muscle damaging exercise.

So the trick is to have the CNS "recover" just in time to hit the muscle again as the acute anabolic effects are wearing off. That way you can stay anabolic more of the time. Training once every 7 days will still allow you to grow, it just takes longer for the gains to accumulate. Training more frequently is more efficient if your goal is just to get bigger.
סינטרקס
סיינטרקס
אבקת חלבון
גולן מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 10-03-06, 17:45   #8
gal.T
צוות ישראלבודי

הסמל האישי שלgal.T

עוסק ב:: Making the world a better place

נראה לי שהיה קצת בילבול בכל הנושא של הCNS.

אני אתחיל בלומר שאין שום דבר רע בהגעה לכשל, יש מקרים שנגיע לכשל בתקופות מקסימליות באימונים, על מינת להגיע לPEAK מסויים של עייפות (Fatigue) של הגוף, המלווה בתקופה של הורדת לחץ והחלמה מהאימונים (Loading and deloading). זו תאוריה מאוד מחוזקת מדעית ומאושרת על ידי מאמנים רבים בעולם, כמאוד תורמת להתקדמות.

כשל פה ושם.. גם לא יזיק יותר מדי, ולפעמים יכול לשמש כמדד אמין לעצימות באימונים.

הבעיה בהגעה לכשל היא, עצם כך שאנו בקושי מאמנים את השריר ועוברים ליותר לאימון עצבי ("training on a nerve). כלומר, אותה חזרה אחרונה שמתבצעת באיטיות וקושי רב, לא תפיק נזקים מטבולים ומבניים ברמה שתניב יותר גדילה\התחזקות. מה שכן, הקושי הרב נובע מהתאמצות של מערכת העצבים, מה שיוביל להתאוששות יותר ארוכה של הCNS.
לפי כך, כשל המבוצע בתור *שיטת עבודה* (כאן הייתה הטעות) בתדירות של פעמיים ומעלה בשבוע, הוא לא מומלץ (ולא מבוצע על ידי המאמנים הבכירים בעולם).
צריך לזכור שעייפות גופנית זה דבר שנבנה לאורך זמן, ברוב המקרים אנו לא נגיע לחוסר התאוששות משבוע של אימונים לכשל. מידת יכולתנו להתמודד עם התופעה היא אינדיוידואלית, וכמובן שחלקנו "יתחמקו" מעבודה לכשל יותר מאחרים. צריך להבין גם שאותו סט שבוצע לכשל, גזל מאתנו גירוי שרירי, כלומר שיכולנו לבצע עוד סט על חשבון ההתאוששות של מהכשל ולגרות יותר את השריר.

גל.

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 12-09-06, 23:20   #9
Ori-Silver
חבר פעיל

הסמל האישי שלOri-Silver

וואי איזה אחלה של נעוץ
Ori-Silver מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-09-06, 18:32   #10
PoweRule
חבר פעיל

הסמל האישי שלPoweRule

אתה יכול להפסיק לכתוב את זה בכל נעוץ שאתה רואה ?