|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
16-08-06, 21:59 | #1 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2006
הודעות: 2,857
גיל:: to pick up heavy things
|
שאלה בקשר לעדשים
ראיתי בטבלה של הערכים התזונתיים פה באתר שבעדשים יש 28 גרם חלבונים ב100 גרם עדשים לפני בישול.
השאלה שלי אם העדשים מאבדים מהערכים התזונתיים שלהם לאחר הבישול, ואם כן מה הם מאבדים וכמה.... תודה ! |
16-08-06, 22:04 | #2 |
חבר פעיל
|
הם לא מאבדים!
עדשים אומנם זה חלבון לא "מלא" כלכך, אך זה מאכל מצויין! אישית אני אוהב להכין סיר של זה וסיר של אורז מלא \ קינואה \ אורז לבן ולשפוך כמה כפות של זה על כמה כפות של אורז + סלט ירקות ולערבב את הכול ביחד! מממממ..... יאמי |
16-08-06, 22:13 | #3 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2006
הודעות: 2,857
גיל:: to pick up heavy things
|
סבבה אני ינסה את זה.. קניתי קינואה וזה ממש מגעיל לאכול את זה. אורז לבן אני גם מכין לאחרונה..
אם עדשים זה 28 אחוז חלבון, אז סתם דוגמא אני יכול לאכול 100 גרם אחרי אימון וזה יהיה כמו לאכול קופסת טונה אחרי אימון ? אני יכול להשתמש בזה בתפריט היומי שלי ? זה טוב כמו כל חלבון אחר ? |
16-08-06, 22:14 | #4 |
חבר פעיל
|
נימרוד אם אתה לא בטוח 100% אל תגיב, כי אם הוא בחיטוב, העזרה שלך עלולה להרוס לו את התפריט !
כל מאכל כשמבשלים אותו סופח מים בזמן הבישול לכן הערך התזונתי שלו יורד (אבל אני לא יודע בכמה תחפש ערכים לאחר בישול ) אם זה לא היה משתנה, למה רושמים בערך שלהם "לפני בישול" ??? |
16-08-06, 22:26 | #5 |
חבר פעיל
|
הערך התזונתי לא יורד, פשוט יש מזונות שסופחים כמות נכבדה של מים ולכן לדוגמא 50 גרם ספגטי לא מבושל = 100 גרם ספגטי מבושל בערך.
עדשים זה לא חלבון מלא והערך הביולוגי שלו לא גבוה, ולכן עדיף שלא להחליף אותו במנת טונה או כל חלבון מלא אחר. |
16-08-06, 22:30 | #6 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Jul 2006
הודעות: 73
גיל:: צבא וביטחון,כדורגל,כושר ותזונה
עוסק ב:: עוד מעט חייל
|
אני אישית נוהג לאכול אורז לבן ועדשים ולבשל אותם גם יחד...
בד"כ מערבב 250 גרם עם סלט ממלפפון ושתי עגבניות ושתי יוגורט 1.5% יופלייט,זה יוצא די טוב משביע ולא מכביד על הקיבה.
__________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד! |
16-08-06, 22:54 | #7 | |
חבר פעיל
|
ציטוט:
אני אוהב להמליץ על דרכים לאכול מזונות שלחלק נראים מגעילים כי אחר כך הרבה אנשים קוראים את הפוסט ואני רוצה לעזור לכמה שיותר. (אני יודע איזה מעצבן זה שלא עוזרים לי). 2. אחרי בישול לא קורה לחלבונים האלו כלום! ברור של100 גרם יהיה חצי מהחלבונים, חצי מהפחמימות וחצי מהקלוריות כי עכשיו המוצר מלא בעוד 50 אחוז מים ממה שהוא היה לפני הבישול. השאלה שלו הייתה אם לחלבונים קורה משהו כאילו הבישול הורס אותם או משהו. הבישול לא משנה לשום דבר (המים לא מזיקים ולא מוסיפים) חוץ מלעבודה כשאתה שוקל את האוכל ומחשב אותו (חלבונים או קלוריות אנערף) צריך לדעת את ההבדל, לפני ואחרי ולחשב אותו בהתאם! אגב, רוב המזונות האלו סופחים 50 אחוז מים או 66 אחוז או משהו כזה.. כל מזון אחרת, עדשים אני חושב 50 אחוז מים אחרי בישול. |
|
16-08-06, 23:08 | #8 |
חבר פעיל
|
עדשים זה אחלה
תכין חצי כוס עדשים וחצי כוס אורז באותו סיר יוצא משו לפנים
__________________
perfection has it's price |
16-08-06, 23:12 | #9 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2006
הודעות: 2,857
גיל:: to pick up heavy things
|
אהה סבבה .. זה נחשב חלבון איטי או מהיר ?
ואני לא מתכוון להחליף אותו בטונה או משהו, אבל במקום למשל גביע קוטג אני יכול לאכול 100 גרם עדשים וזה יהיה אותו הדבר מבחינת החלבונים ? ואני במסה, יש לי אחוזי שומן נמוכים אז לא מפריעות לי הקלוריות כל כך. בקיצור, כדי להכניס לתפריט או לא? |
16-08-06, 23:29 | #10 | |
חבר פעיל
|
ציטוט:
אם אני זוכר נכון הוא איטי, אבל הפעם אני ממש לא בטוח, בכל מקרה, זה לא חשוב, אם יש לך מספיק סיבים ואתה אוכל נכון אל תתעסק במהירות של חלבונים או GIאים של פחמימות (כמעט). |
|
16-08-06, 23:44 | #11 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
עדשים אחרי בישול סופחים המנוזל, לכן מקבלים יותר נפח, משמע הערכים ל-100 גרם מצטמצמים מעט, אבל לא נפגעים.
__________________
Daniel |
17-08-06, 12:06 | #12 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2006
הודעות: 2,857
גיל:: to pick up heavy things
|
אהה סבבה תודה כולם זה מה שרציתי לדעת!
|
17-08-06, 14:49 | #13 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
ברור שהוא לא מהיר!
זה פחמימה מורכבת! איך פחימה מורכבת יכולה להיות "מהירה"? אני לא הייתי מחליף טונה בעדשים-כמו שכבר הגעת למסקנה הזו לבד. עדישם ואורז ביחס של 2:1 לטובת האורז=חלבון מלא. תעשה עם האינפו' הזו מה זאתה רוצה...
|
01-02-07, 22:40 | #14 |
חבר פעיל
|
אני אוכל די הרבה עדשים כי זה זול, לא ידעתי שזה חלבון "נחות". איזה אוכל אפשר להוסיף לעדשים כדי שביחד יהיה חלבון מלא? שיבולת או כוסנת זה טוב?
|
01-02-07, 22:47 | #15 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
מה יוצא יותר אחרי בישול עדשים או אורז?
|
01-02-07, 23:23 | #16 |
חבר פעיל
|
באחד המאמרים פה קראתי שלערבב כמה חלבונים צמחיים יכול להיות אפילו יותר טוב מבשר, אז אם אתם כבר אוכלים עדשים תנסו לעשות את זה עם אורז או משהו...
אני אישית די אוהב לאכול מרק עדשים, לפעמים גם מוסיף לשם שעועית למרות שלוקח לה מלא זמן להתבשל. אולי נשמע מגעיל אבל זה טעים (: |
02-02-07, 18:07 | #17 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2006
הודעות: 2,857
גיל:: to pick up heavy things
|
מישהו פה הקפיץ את האימא של הפוסט !
__________________
סקס, סמים וסקוואטים. Just Remember, Trance Forever הגודל כן קובע! --------------------------- |
02-02-07, 18:28 | #18 |
Banned
|
חח נכון ואנשים ממשיכים להגיב :\
טוב זה נושא דיי מעניין אבל חפרתם לנעול |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|