PDA

צפה בגרסא המלאה : שאלה | לכבי קריאטין


elnorv
22-02-09, 12:02
אני מעוניין לקחת רק קריאטין ללא האבקת חלבונים..

והשאלה היא:
בשביל איזה מטרות לוקחים רק קריאטין
<?


תודה לעונים^^

hanna666
22-02-09, 12:08
קריאטין הוא תוסף "הפלא" החוקי אשר מאושר גם ע"י הסגל האולימפי, שבזכותו ניתן לראות תוצאות מדהימות, בעזרת קריאטין ניתן לראות שיפור בכוח, גדילה במסת השריר ויכולת התאוששות באופן יחסי מהיר למוצרים אחרים.

גופנו מייצר בעצמו קריאטין אך בכמויות מזעריות ביותר, הקריאטין מיוצר בכבד, בכליות ובלבלב ומועבר אל רקמת השריר במחזור הדם. כאשר הקריאטין מגיע אל השריר הופך לקריאטין פוספט (זרחן), עצם תהליך זה (ההתמרה) מופקת האנרגיה הטוענת מחדש את תא השריר באנרגית atp.
קריאטין, בניגוד לסטרואידים וחומרים אסורים, הוא טבעי לחלוטין ונמצא במקורות המזון שלנו, אך לצערנו ניתן למצוא קריאטין במזון בכמויות מזעריות, לדוגמא 5 גרם קריאטין ימצאו ב 1 ק"ג בשר אדום או דגים.

כיום ידוע כי לקריאטין אין תופעות לוואי וכי תוסף זה בטוח לחלוטין. אך יש לזכור כי בזמן לקיחת קריאטין יש לשתות נוזלים (לפחות 3 ליטר ליום) על מנת ולמנוע התייבשות.

שילוב קריאטין בתוכנית האימונים אחת לכמה חודשים יכול להיות אפקטיבי במיוחד למרבית הספורטאים או למתאמנים הרוצים לראות תוצאות מהר יותר.

*
יתרונות נוספים של הקריאטין-
שיפור בכוח
עלייה במסת השריר
שיפור התאוששות מאימונים
שיפור בביצועים

מיתוסים אודות קריאטין.

1) קריאטין וספיחת נוזלים: בעבר חשבו כי קריאטין גורם לספיחת נוזלים, השמנה והסתרת החיטובים. כיום יודעים כי קריאטין יכול לספוח לא יותר מחצי ק"ג של נוזלים. שאותם נרד במילא ברגע שנספיק להשתמש בקריאטין. לכן, אם אתם עם 4 אחוז שומן ומתכוננים להעלות לתחרות מר ישראל בעוד שבוע, הקריאטין לא מתאים לכם כעת. אך אם אתם לא במצב הזה, הקריאטין יכול רק לעזור.

2) "אחרי השימוש בקריאטין אני אפסיד את הכל": לא מדויק! אתם כן תרדו את החצי ק"ג מים שעליתם, אבל אתם תשארו עם כל מסת השריר שצברתם והכוח. נכון, בלי הקריאטין לא תתקדמו מהר כמו שהתקדמתם בזכות הקריאטין, עדיין תמשיכו להתקדם בקצב הרגיל, זה שהתקדמתם בו לפני השימוש בקריאטין.

3) מיתוס שלישי: "אני עלול להתמכר". חברים, אי אפשר להתמכר לקריאטין, זה לא סם, קריאטין הוא חומר טבעי ובטוח לחלוטין.
4) "חייבים לעשות הפסקה מקריאטין, אחרת הגוף לא ייצר באופן עצמאי"- בעבר חשבו שאם לא נפסיק את השימוש בקריאטין, הגוף עלול להפסיק לייצר קריאטין. עם הזמן ולאחר מספר מחקרים, גילו שאין בעיה להמשיך ולקחת את הקריאטין באופן קבוע. אנחנו בד"כ ממליצים לעשות הפסקה עם הקריאטין, וזאת דווקא מהפן הפסכולוגי ולתת מעת שינוי לגוף