ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

 
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 30-09-08, 02:38   #2
HardCor3
מפקח ראשי
 
הסמל האישי שלHardCor3
 
תאריך הצטרפות: Aug 2008
הודעות: 2,567
כללי:: ירדן
ברירת מחדל

לא הבנתי על מה הויכוח כאן על נושא הביצה? אם כן אז זה נכון,כולסטרול תורם להיפרטרופיה וביצה היא מקור טוב לכולסטרול,אבל לא העיקרי. ניתן למצוא כולסטרול גם בבשר,גבינות וכ'ו.

מחקר שמראה שכולסטרול תורם להיפרטרופיה:

ציטוט:
effect of dietary cholesterol on muscle hypertrophy with resistance tvaining: Randomized double blind placebo-controlled tvial: 1768: Board #56 may 31 8:00 am 9:30 am
[c-26 free communication/poster - nutritional interventions: May 31, 2007 7:30 am 12:30 pm room: Hall e]

riechman, steven e.; gasier, heath g.
Texas a&m university, college station, tx. Email: sriechman@hlkn.tamu.edu
funded by: Us poultry and egg association

we have previously demonstrated a strong association of dietary cholesterol on lean mass and strength gains with resistance exercise training (ret) in older adults, independent of dietary protein.

Purpose: To follow up, we conducted a randomized trial in which we administered either 0 eggs/day (3.5 mg/kg lean/day cholesterol, the atp iii recommendation of <200 mg/day), ~ 1 egg/day (7.0 mg/kg lean/day, ~400 mg/day, average american diet) or ~3 egg/day (14.0 mg/kg lean/day, ~800 mg/day) mixed in a standard protein drink. Isocaloric supplemention was administered every 12 hours starting immediately post exercise.

Methods: Healthy, recreationally active 50–69 year old men and women performed a standard 12 week ret protocol, 3 times a week, 8 exercises, 3 sets of 8–12 repetitions at 70% of 1 repetition maximum. Prior to testing and training, subjects participated in 5 hours of diet education and 6 hours of exercise orientation. During ret, subjects restricted cholesterol to 3.5 mg/kg lean/day and consumed >1.0 g/kg protein. Dietary records were submitted 4x/week to assess compliance.

Results: Lean mass increased 2.4 ± 2.9% and gains were significantly different (p<0.05) between the 1 and 3 egg groups (0 egg=2.5 ± 4.0%, 1 egg 0.7 ± 2.0%, 3 eggs=3.6 ± 2.7 . Composite strength increases (chest +leg press) were significantly greater in the 3 egg group (0egg=14 ± 7%, 1 egg=8 ± 10%, 3 eggs=33 ± 19 . Blood cholesterol was significantly increased in the 1 egg group only (0 egg=+1 ± 23, 1 egg +17 ± 9, 3 eggs=+6 ± 9 mg/dl).

Conclusions: Our results suggest that dietary cholesterol may have a modest role in muscle mass and strength increases
HardCor3 מנותק   הגב עם ציטוט
 

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא

חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 16:43.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים