|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
מקום 2 עד 90 ק"ג ב-golden desert cup PL RAW
תאריך הצטרפות: Oct 2007
הודעות: 3,888
גיל:: 25
עוסק ב:: ברמן
חדר כושר: גרייט שייפ
|
![]() דימון אני נוטה להקשיב ולהאמין לדעות / עובדות שאתה מציג כי אני יודע שאתה בין היחידים שבאמת מגבה את המידע שלך במחקרים וכו'
אתה טוען שאין הבדל בהשמנה בין אינדקס גבוה ונמוך, לעומת זאת (תקן אותי אם אני טועה) בדר"כ פחמימות / סוכר / אנרגיה שלא מנוצלת הופכת למאגרי שומן / נוזלים / גליקוגן, עכשיו ברגע שאתה נותן לגוף "במכה" הרבה ומהר, אז קשה לו לנצל, לעומת באופן מתון לאורך היום, אני צודק? ומה שאמרת לגבי השמנה נצא מנק' הנחה שאתה צודק וקלוריה שווה קלוריה, תסכים איתי שיש חשיבות לתחושת השובע שחיטה מלאה נותנת בכל הנוגע להשמנה, הרי מי שלא רעב לא אוכל מי שלא אוכל לא משמין... ולגבי הדילמה איזה סוג לחם לקחת, הכל תלוי מה המטרה שלך, חיטוב / מאסה, מה אתה אוכל בשאר היום וכד' לחם לבן הרבה יותר זול, לחם קל לא משביע כמו לחם רגיל, ועולה אותו דבר, לחם מלא יחסית יקר ולא מכיל פחות קלוריות מלחם לבן. שים לב שיש המון שקרים במיוחד "לחם שחור" או "לחם כפרי". עדיף ללכת על אריזה סגורה של מותג מוכר. שים לב שיש לחם לבן רגיל וקל, יש לחם מחיטה מלא רגיל וקל, זה שהוא חיטה מלא לא אומר שהוא קל זה שהוא קל לא אומר שהוא מחיטה מלאה וכאלה... לחם דגנים לא אומר שהוא לבן / כפרי / שחור / אפור / חיטה מלאה... צריך לשים לב אבל במותגים בסופר כתוב בפירוש וקשה לטעות. במאפיות משתמשים בשמות יותר "מפתים" כדי למשוך אותך לאכול לחם טעים אבל לא בטוח מזין באותה מידה.
__________________
http://img193.imageshack.us/img193/7...ionalpostc.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
מתחרה golden desert cup PL RAW
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() Skylla
ההבדל הוא : גליקמי גבוה-יקפיץ אינסולין ופרק זמן קצר והרבה גליקמי נמוך-קצת אינסולין לאורך יותר זמן אך בשניהם כמות האינסולין תיהיה שווה,כי הכמות תלויה בכמות הפחמימה,ובבן אדם בריא היא תיהיה מספיקה תמיד... עכשיו לגליקוגן יש קצב סינטוז גליקוגן,אני לא סגור על הקצב במצב נורמלי(ולא חיטוב דל פחמימה נגיד),אבל שוב gi לא ישנה פה אלה הכמות,זה משנה בחיטוב יותר ,שמאגרי גליקוגן מרוקנים, אז נמצא שיש העדפה ביום הראשון לgi גבוהה ,בשני לנמוך...הקצב שם יורד וממליצים להכניס פחמימות כל 3 שעות,למרות שגם כשלא שמרו על זה התוצאה לא השתנתה.. בכל מקרה בכל מסה או חיטוב לא צריך להתייחס לgi בהקשר של עלייה במשקל,וכל מה שאומרים לא לאכול פחמימות לא מורכבות וכל זה ,או ששגוי או שהכוונה מאחורי הדברים היא שאנשים לא ידחפו בגלל זה יותר אוכל כי הפחמימות האלה פחות משביעות...כאן אתה צודק מה שכן אם לאכול לאורך זמן הרבה פחמימה במיוחד עם gi גבוהה, ולא להתאמן ,ולהשמין וגנים מתאימים-יצרת נוסחא מושלמת לסכרת... אבל בן אדם רגיל ,שמתאמן ,אין לו צורך לחשוב על סכרת כלכך,כי אימונים מעלים רגישות לאינסולין וכך מונעים תנגודת אינסולין(סוכרת 2)... אני אומר לך את זה אחרי שראיתי מחקרים בנושא שאומרים שלgi אין שום השפעה על עלייה\ירידה במשקל. לגבי האורז,במלא יש ויטמינים ומינרלים ,סיבים,אז הוא יותר מומלץ אבל אם אתה משלים את הדברים האלה ממקום אחר אז אפשר לוותר... |
![]() |
![]() |