ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 16-04-07, 22:04   #1
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
 
הסמל האישי של- Idan -
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 7,163
שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -
ברירת מחדל

כל הפחמימות הללו הן פחמימות עמילניות, אין בינהן הבדל. ההבדל בין מקורות המזון כמו שכבר ציינו, הוא בהרכב הסיבים התזונתיים. ככל שיש יותר סיבים תזונתיים במזון, כך האינדקס הגליקמי נמוך יותר. כך למשל באורז מלא יש יותר סיבים תזונתיים וא"ג נמוך יותר לעומת תפוחי אדמה.
אפשר אם ככה להבין, שאם תוסיף בעצמך את הסיבים (ירקות למשל), אז ההבדל בין האינדקסים של המזונות יהיה זניח.

ישנם הבדלים נוספים ברכיבים תזונתיים שונים, כמו ריכוזי נתרן/אשלגן, מינרלים וויטמינים נוספים שאם אתה מספיק פדאנט, אתה תתחשב בנתונים הללו. למשל, בתפוחי אדמה יש ריכוז דיי גבוה יחסית של ויטמין C, לעומת אורז שלא מכיל ויטמין זה. גם ויטמינים מקבוצת B נמצאים בריכוזים גבוהים יותר בתפוחי אדמה מאשר באורז.

בזמן האחרון יוצא לי לאכול הרבה תפוחי אדמה כל יום (אני מבשל בסביבות ה-500 גרם כמעט כל יום). הגעתי למסקנה שזה הרבה יותר קל מאשר בישול פסטה למשל. אני פשוט חותך לקוביות וזורק לתוך סיר מים עם מלח. לא צריך לערבב, לא צריך לדאוג לתפוחי אדמה (בניגוד לספגטי, שצריך כל שניה לערבב כדי שהספגטי לא ידבקו בינהם).
אם מתחשק לי בהחלטה של רגע, אני אפילו יכול להפוך את קוביות התפוחי אדמה לפירה.
- Idan - מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-04-07, 22:07   #2
Elevation
IsraelBody VIP - חבר יהלום
 
תאריך הצטרפות: Aug 2006
הודעות: 2,425
ברירת מחדל האמת,

שלתפוחי אדמה מתוקים יש ערך גליקמי נמוך יותר...

בקשר לאורז, אורז סושי, וסוגי אורז Parboiled, שאתה גם מבשל בקצרה נחשבים עם א"ג נמוך (היה לי פעם עמוד שלם של הסבר על זה).

פסטה היא מחיטת דורום, זה מה שנהדר בה.

כל הנ"ל במאסה, תתפנן!

בחיטוב, מאידך גיסא.... :'(
Elevation מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-04-07, 22:23   #3
SiX PACK
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
 
הסמל האישי שלSiX PACK
 
תאריך הצטרפות: Dec 2006
הודעות: 8,457
גיל:: 21
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי - Idan -
כל הפחמימות הללו הן פחמימות עמילניות, אין בינהן הבדל. ההבדל בין מקורות המזון כמו שכבר ציינו, הוא בהרכב הסיבים התזונתיים. ככל שיש יותר סיבים תזונתיים במזון, כך האינדקס הגליקמי נמוך יותר. כך למשל באורז מלא יש יותר סיבים תזונתיים וא"ג נמוך יותר לעומת תפוחי אדמה.
אפשר אם ככה להבין, שאם תוסיף בעצמך את הסיבים (ירקות למשל), אז ההבדל בין האינדקסים של המזונות יהיה זניח.

ישנם הבדלים נוספים ברכיבים תזונתיים שונים, כמו ריכוזי נתרן/אשלגן, מינרלים וויטמינים נוספים שאם אתה מספיק פדאנט, אתה תתחשב בנתונים הללו. למשל, בתפוחי אדמה יש ריכוז דיי גבוה יחסית של ויטמין C, לעומת אורז שלא מכיל ויטמין זה. גם ויטמינים מקבוצת B נמצאים בריכוזים גבוהים יותר בתפוחי אדמה מאשר באורז.

בזמן האחרון יוצא לי לאכול הרבה תפוחי אדמה כל יום (אני מבשל בסביבות ה-500 גרם כמעט כל יום). הגעתי למסקנה שזה הרבה יותר קל מאשר בישול פסטה למשל. אני פשוט חותך לקוביות וזורק לתוך סיר מים עם מלח. לא צריך לערבב, לא צריך לדאוג לתפוחי אדמה (בניגוד לספגטי, שצריך כל שניה לערבב כדי שהספגטי לא ידבקו בינהם).
אם מתחשק לי בהחלטה של רגע, אני אפילו יכול להפוך את קוביות התפוחי אדמה לפירה.
תשובה יפה תודה...
__________________
People who say it cannot be done should not interrupt those
who are doing it

Facebook
SiX PACK מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 21:50.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים