|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
צוות ישראלבודי
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
|
![]() ציטוט:
כמו שחומצות האמינו הגלוקוגניות יכולות להפוך לגלוקוז, וכאשר אין צורך בגלוקוז, אז הוא יהפוך לשומן = De novo lipogenesis. נדיר ביותר בבני אדם. כך גם חומצות האמינו הקטוג'ניות, בעלות הגורל של הפיכה לאצטיל COA. הן זהות למסלול שחומצות השומן עושות בעת הכניסה למעגל קרבס\הפיכה לקטונים, ככה שהן יכולות לבחור בנתיב ההפוך שלהן = להפוך מאצטיל COA לשומן. ברוב המקרים הן יהפכו לקטונים, ח.האמינו הקטוג'ניות, אך במצב שגם ייצור הקטונים\אצטיל COA גבוהים (המצב המדובר), הן יבחרו בנתיב חומצות השומן. הגורל הכי שכיח שלהן, בכל מקרה, הוא גלוקוז ומעגל קרבס. וכשאין פחמימות אז לקטונים ויצור אוקסלואצטט (העוזר בשריפת השומן). אפשר גם לומר שגלוקוז לא הופן לשומן, כי למען האמת, זה קורה רק במקרים הנדירים. מושה, אני מאמין שמה שאתה אומר קיים חלקית, בדיוק כמו הנתיב שהסברתי. ככל הנראה הכל מתאזן דרך א) חמצון גם כן של השומן התזונתי, אך הבעיה היא שהכילומיקרונים (הליפופרוטאין שנושא את השומן מן האוכל, בדם) מעלים את ההורמון ASP (ההורמון שמחבר טריגליצרידים לאדיפוציטס\בונה שומן, וגם מוריד HSL\פירוק), וזו הסיבה ששומן תזונתי לא משתתף כלכך בהפקת אנרגיה, אלא בבנית רקמות. אז נגיד ויש לנו פחות כילומיקרונים שיאזנו את תהליכי הבניה\חלקם פורקו לאנרגיה, מה שמביא אותי ל ב) חומצות האמינו הקטוג'ניות, שגם כן תורמות לאיזון מאזן השומן. זה לא הכי הגיוני שהגוף ינצל פחות שומן מהמאגרים ויותר מהתזונה, לאנרגיה, בגלל דילול הגליקוגן. אלא בנוסף. אז אם כך, עדיין חייב להיות איזון של בנייה. בדיוק האיזון שתואר למעלה. גל. |
|
![]() |
![]() |