ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 06-05-07, 20:11   #1
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

התבלבלתי עם התריסריון , הוא החלק הראשון של המעי הדק. בלאגן אצלי בחומר , מצטער.

המעי הדק לא מחליף את הקיבה , אבל חשוב להבין שהאוכל שנכנס אליו הוא עדיין סוג של עיסה. הצורה של המסתם , כפי הבנתי , לא תאפשר לחתיכות לעבור אלא רק לעיסה כיוון שהוא מסתם אנטומי , הצורה שלו מאפשרת מעבר מסויים.

בנוגע לדוח - זה לא משנה , כי לשיטתך בכל אופן אמור להיות עיכוב. העניין של צריכת החלבון ביום וצריכת הפחמימות כחסכי חלבון לא נראות לי רלוונטיות , אני אשמח להסבר למה לפי דעתך הן כן רלוונטיות פה.

אני יכול להגיד שאחרי ארוחה גדולה בד"כ הרבה אנשים הולכים לשירותים , וכך להוכיח שזה כן גורם להתקדמות בעיכול [על משקל זה שאתה אומר שאנשים מתים לישון]. אני לא עושה את זה כי זה לא מחייב. בכל אופן הטענה שלך מעניינת - הרי אחרי ארוחה קטנה יחסית , אנחנו לא "מתים" לישון לזמן קצר ואז זה עובר. אנחנו פשוט לא מתעייפים במיוחד. זה יכול להצביע לך על כך שהקיבה לא עובדת ב"פול ווליום" בתגובה לכל ארוחה. מערכת העצבים מווסתת את התהליכים בעצמות שונות בהתאם למצבים שונים.

ברור שיש גבול עליון ליכולת של הקיבה להכניס אוכל , כי היא לא תעביר כל הזמן אוכל הלאה. אבל בכל זאת , צריכה של מזון משפיעה על העיכול גם בארוחות הקודמות.

פתחתי עכשיו את המאמר שהבאת , אני חייב לומר שהוא נראה לא רציני במיוחד והוא חסר כל רפרנס. לא הייתי מסתמך עליו במקומך.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-05-07, 22:43   #2
הזברה
IsraelBody VIP - חבר יהלום

טוב, תודה לאל שיש סטודנטים לביולוגיה בעולם, שאלתי והתשובה היא כזאת: הקיבה מעכלת ומעבירה הלאה את המזון בשלבים. קודם ,היא תעכל את מה שנכנס אליה ראשון ואחר כך היא חייבת לשחרר אותו ראשון. כן, צדקתי בעניין שמזון כבד יכול לעכב דברים שתאכל איתו ואחריו והם הסכימו איתי שהגיוני יותר לאכול קוטג' אחרי אימון במקום טונה מהסיבה הזאת וכן לשלב שייק עם חלב ועם פרות גם ישפיע.
טעיתי בעניין שהכל נהיה עיסתי שם, מזון שמתפרק מהר ויאכל ראשון ,לפני מזון שמתפרק לאט, כן יגיע למעיים ראשון, גם לפני שהמזון שנמצא מאחורי בשק עוד לא התעכל, מה שחשוב זה סדר האכילה.

בקשר לעניין של החלבון, סתם נתתי דוגמה למקרה שבו הסתכלו בהתחלה על החלבון לבדו כמעודד בנייה ,כשבעצם אחר כך התברר שגם הפחמימות ושאר הדברים משפיעים על העניין. זה אותו המקרה פה, אני רוצה לדעת מה התוצאות של אותו ניסוי כשמיד אחרי החלבון האנשים אוכלים עוד ארוחה מהירה, האם אותם אנשים אכלו לפני החלבון פחמימה פשוטה?, איך זה השפיע?
לפי ההגיון הזה, צריך לאכול את הסוכר ראשון ורק אחרי שנכנס לגמרי לקיבה לאכול את שאר הדברים ולהשתדל לא לערבב דבר שמתעכל לאט עם המזון שאכלת אחרי האימון. האנשים במחקר אכלו רק חלבון ולכן התוצאות לא קשורות לעניין של העיכול ושל הארוחה הראשונה אחרי השייק.
בינתיים אני צריך רק מאמר רציני או ספר כדי לבדוק את זה עד הסוף, אני ימשיך לחפש.