|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
סהר - חלבון מורכב מחומצות אמינו. יש 20 חומצות אמינו שמהן מורכבים החלבונים שהגוף שלנו מייצר. חלבון מלא פירושו חלבון שמכיל את כל חומצות האמינו האלו. חלבון לא מלא הוא חלבון שלא מכיל חלק מחומצות האמינו או שהוא מכיל את חלקן בכמות מאוד קטנה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
"ערך ביולוגי 100 משמעו ניצול מלא של אותו חלבון, בכך ש 100% של החלבון שהתעכל בגוף נשמר וכלום לא הלך לאיבוד. חלבון ביצה נחשב לבעל הערך הביולוגי הגבוה ביותר (יחד עם חלבון מי גבינה) ומהווה את הסטנדרט שאליו מושווים החלבונים האחרים." לחלבונים לא מלאים יש ערך ביולוגי עלוב ביותר. מה שאומר שאחוז גבוה מאוד מהם הולך לאיבוד. יש הרבה אנשים שמתנגדים לזה, אבל ממה שלמדתי מהמאמרים שקראתי, זה נכון. |
|
![]() |
![]() |