ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 22-07-07, 13:52   #1
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
 
הסמל האישי של- Idan -
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 7,163
שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ThaiB0X
הכיצד ייתכן שהאורז ייספג מהר יותר (א"ג גבוה יותר) למרות שהוא בעצם עמילן שדורש פירוק לסוכרים פשוטים, דבר ממושך הלוקח זמן. ?
מאחר ודבר ראשון, אינדקס גליקמי לא מסתיים רק במבנה הפחמימה, ישנם דברים שונים שמשפיעים עליו, כמו צורת המזון, רכות המזון, מוצק/נוזלי, עירוב של סיבים תזונתיים מורידים את ה-GI, שילוב של חלבונים ושומנים משפיעים גם הם על ה-GI וכו'.

דבר נוסף, בננה היא לא בעיקרה פחמימות חד-סוכריות. היא מורכבת מגלוקוז, סוכרוז ופרוקטוז. גלוקוז אמנם הוא חד-סוכר בעל GI הכי גבוה בהשוואה למקורות מזון אחרים, אבל פרוקטוז הוא חד-סוכר בעל GI נמוך, וסוכרוז הוא בכלל דו-סוכר שמורכב מגלוקוז ופרוקטוז שכאמור בעל GI נמוך לכשעצמו. בנוסף לכל זה, בננה מכילה גם סיבים תזונתיים שמורידים אף יותר את ה-GI.
אורז לבן הוא חסר סיבים תזונתיים, הסיבים מתרכזים בקליפה שלו שאותה כמובן מוציאים כדי שהאורז יהיה לבן (אם לא היו מוציאים את הקליפה, זה היה אורז מלא).

ציטוט:
פורסם במקור על ידי toxicity
אורז לבן זה פחמימה פשוטה
אורז לא מורכב בעיקרו מפחמימות פשוטות, הוא ברובו פחמימות עמילניות, כמו כל הקטניות.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ThaiB0X
עידן, אז למה אוכלים במשחקי טניס בננה בין המערכות ?
את האמת, אני דיי אהבתי פעם טניס, הייתי רואה משחקים שלמים של ווימבלדון ובחיים שלי לא ראיתי אותם אוכלים בננות בין המערכות, הם תמיד שותים את המיצים המוזרים שלהם בכמויות מסחריות. אבל נצא מנקודת הנחה שהם כן, אני מניח מהסיבה שבננה היא נוחה לסחיבה ומהסיבה שבננה מכילה כמות גבוהה של פחמימות ביחס לפירות אחרים. אני לא חושב שהם מסתכלים על האלמנט של ה-GI.
- Idan - מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-07-07, 14:00   #2
CatDog
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Mar 2007
הודעות: 329
ברירת מחדל

רגעע...
אז אתם אומרים לי שאורז זה כמו לאכול סוכר ??
הרי ברור שלאכול רק סוכרים יגרום ליותר השמנה מאורז ! ואל תגידו לי שרק הכמות הכוללת נחשבת כי בכל זאת אם נאכל קילו סוכר בבת אחת הרוב ילך להיאגר כשומן ולא כגליקוגן..
CatDog מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-07-07, 14:27   #3
gal.T
צוות ישראלבודי
 
הסמל האישי שלgal.T
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי CatDog
רגעע...
אז אתם אומרים לי שאורז זה כמו לאכול סוכר ??
הרי ברור שלאכול רק סוכרים יגרום ליותר השמנה מאורז ! ואל תגידו לי שרק הכמות הכוללת נחשבת כי בכל זאת אם נאכל קילו סוכר בבת אחת הרוב ילך להיאגר כשומן ולא כגליקוגן..
צריך העמסת גלוקוז רצינית על מנת להפעיל את תהליך ההמרה שלו לשומן, אך זה לא אומר בהכרח שאנו מגיעים למצב של השמנה, כלומר למאזן שומן יומי חיובי, רק בגלל מה שקרה באותו רגע נתון. זה כמו שתשווה בין X קלוריות המגיעות ישירות משומן, לעומת אותן X קלוריות מפחמימה שיהפכו לשומן (למרות שדווקא כן יהיה הבדל מסויים, ראה בפסקה הבאה).

אפילו ההפך, אם נשווה בין חלוקה של הפחמימות לכמויות קטנות למשך כמה שעות, להכל בבת אחת, ניתן לצפות לאפקט משמעותי על התרמוגנזה וההשקעה האנרגתית בגלל ההשפעה של האינסולין על מערכת העצבים ושחרור האדרנלין, בנוסף לעלות האנרגתית הגבוהה של תהליך ההמרה של הפחמימות לשומן. כלומר, באחרון נשרוף יותר קלוריות, למרות שאנו משווים בין כמות זהה שלהן בשתי בסיטואציות. אבל עזוב את זה בצד אם זה מבלבל אותך...

בכל מקרה, אין צורך לחשוב על הדברים הללו, הגוף די נצמד לחוקים של המאזן הקלורי בנוגע להשמנה, למעט פתלוגיות רפואיות שונות. ישנם מצבים בהם הקלוריות שאנו מכניסים גורמות להוצאה אנרגתית יותר גבוהה מהמצופה, וכך אנו לא משמינים, אבל שום חוק לא נשבר כאן כי הוצאנו יותר אנרגיה ונמנענו מהגעה למאזן חיובי.
__________________
-צוות ישראלבודי- 039690283
Gal.T@hotmail.com
GalAga@israelbody.org

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-07-07, 18:36   #4
THE_JUGGERNAUT
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 2,062
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי gal.T
אפילו ההפך, אם נשווה בין חלוקה של הפחמימות לכמויות קטנות למשך כמה שעות, להכל בבת אחת, ניתן לצפות לאפקט משמעותי על התרמוגנזה וההשקעה האנרגתית בגלל ההשפעה של האינסולין על מערכת העצבים ושחרור האדרנלין, בנוסף לעלות האנרגתית הגבוהה של תהליך ההמרה של הפחמימות לשומן. כלומר, באחרון נשרוף יותר קלוריות, למרות שאנו משווים בין כמות זהה שלהן בשתי בסיטואציות. אבל עזוב את זה בצד אם זה מבלבל אותך...
רגע רגע רגע...במצב השני נשרוף יותר קלוריות?
__________________


THE_JUGGERNAUT מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-07-07, 22:04   #5
gal.T
צוות ישראלבודי
 
הסמל האישי שלgal.T
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי THE_JUGGERNAUT
רגע רגע רגע...במצב השני נשרוף יותר קלוריות?
כן, זה מה שאמרתי.
__________________
-צוות ישראלבודי- 039690283
Gal.T@hotmail.com
GalAga@israelbody.org

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-07-07, 22:09   #6
THE_JUGGERNAUT
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 2,062
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי gal.T
כן, זה מה שאמרתי.
נכון...זה לא ממש מסתדר לי אתה יכול להרחיב?
__________________


THE_JUGGERNAUT מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-07-07, 22:43   #7
gal.T
צוות ישראלבודי
 
הסמל האישי שלgal.T
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי THE_JUGGERNAUT
נכון...זה לא ממש מסתדר לי אתה יכול להרחיב?
כן. יש למזון אפקט תרמי שהוא חלק מחישוב ההוצאה האנרגתית שלנו. פחמימות בדר"כ מקבלות ערך של 5%-6% מסך הקלוריות שהן מספקות, המושקע בתהליכים המטבולים שהן עוברות בגוף. שזה חלקית בגלל סינטזת הגליקוגן, ובעיקר בגלל השפעה בטא אדרנרגית מסויימת שיש לאינסולין על מערכת העצבים הסימפטתית (וזו אחת הסיבות שלחולי סכרת יש Thermic Effect of Food פגום) הגורמת לעלייה בנוראפינפרין וכך לתרמוגנזה.

העניין כאן הוא בנוגע לנתיב המטבולי הפחות שכיח הזה שעוברות הפחמימות, שזה ההמרה שלהן לשומן (סינטזת דה נובו\DNL). כשמתייחסים לנתיב המסויים הזה, ניתן לראות אפקט תרמי הרבה יותר משמעותי, לכיוון ה23% מסך הקלוריות. ומכאן באה הטענה שלי, שאפילו נשרוף יותר קלוריות כשנבצע העמסת סוכר רצינית במכה, אל מול פריסה שלו לכמה ארוחות. וזה בגלל אותו DNL וההשפעה שלו על הTEF.

בטח סיבכתי אותך יותר...
__________________
-צוות ישראלבודי- 039690283
Gal.T@hotmail.com
GalAga@israelbody.org

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 02:54.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים