|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
צוות ישראלבודי
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
|
![]() ציטוט:
אפילו ההפך, אם נשווה בין חלוקה של הפחמימות לכמויות קטנות למשך כמה שעות, להכל בבת אחת, ניתן לצפות לאפקט משמעותי על התרמוגנזה וההשקעה האנרגתית בגלל ההשפעה של האינסולין על מערכת העצבים ושחרור האדרנלין, בנוסף לעלות האנרגתית הגבוהה של תהליך ההמרה של הפחמימות לשומן. כלומר, באחרון נשרוף יותר קלוריות, למרות שאנו משווים בין כמות זהה שלהן בשתי בסיטואציות. אבל עזוב את זה בצד אם זה מבלבל אותך... בכל מקרה, אין צורך לחשוב על הדברים הללו, הגוף די נצמד לחוקים של המאזן הקלורי בנוגע להשמנה, למעט פתלוגיות רפואיות שונות. ישנם מצבים בהם הקלוריות שאנו מכניסים גורמות להוצאה אנרגתית יותר גבוהה מהמצופה, וכך אנו לא משמינים, אבל שום חוק לא נשבר כאן כי הוצאנו יותר אנרגיה ונמנענו מהגעה למאזן חיובי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
__________________
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
צוות ישראלבודי
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
__________________
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
צוות ישראלבודי
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
|
![]() ציטוט:
העניין כאן הוא בנוגע לנתיב המטבולי הפחות שכיח הזה שעוברות הפחמימות, שזה ההמרה שלהן לשומן (סינטזת דה נובו\DNL). כשמתייחסים לנתיב המסויים הזה, ניתן לראות אפקט תרמי הרבה יותר משמעותי, לכיוון ה23% מסך הקלוריות. ומכאן באה הטענה שלי, שאפילו נשרוף יותר קלוריות כשנבצע העמסת סוכר רצינית במכה, אל מול פריסה שלו לכמה ארוחות. וזה בגלל אותו DNL וההשפעה שלו על הTEF. בטח סיבכתי אותך יותר... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() מה שאמרת בעצם, כשאנחנו מכניסים כמות גדולה של פחמימות במכה, לתהליך של ההפיכה של חלק מהם לשומן יש אפקט תרמוגני שהוא יותר גדול מאשר האפקט התרמוגני שפחמימה יוצרת בתהליך המטבולי ה"רגיל"...
__________________
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
צוות ישראלבודי
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
למזון שאתה אוכל יש תהליכים של עיבוד מכניים וכימיים, בנוסף לכל מיני נתיבים שהוא עובר בגוף, שכולם דורשים אנרגיה על הדרך. כלומר, המזון לא רק נותן לנו אנרגיה, אלא גם דורש. שומן דורש הכי מעט כי הוא אינו עובר הרבה עיבוד (למעט מקרים מסויימים, חומצות שומן המגיעות מהמזון פשוט נאגרות ישר ברקמות), פחמימות עוברות קצת עיבוד לצורה של גליקוגן בנוסף לכמה נתיבים הקשורים באינסולין שנותנים להן ערכים קצת יותר גבוהים, כאשר לחלבונים יש מטבוליזם מאוד מורכב הדורש פי כמה וכמה יותר אנרגיה. כל זה מחושב בצורה כללית כחלק מההוצאה האנרגתית היומית שלנו, בהתאמה למזון שאנו מכניסים, בנוסף לקצב המטבולי הבסיסי (BMR), להוצאה האנרגתית מפעילות (TEA), ולמנגנונים אדפטיביים שונים. זה התחזוקה בעצם, כאשר אותו חלק שאנו מדברים עליו נקרא 'האפקט התרמי של המזון', או בלועזית 'TEF'\'DIT'\'SDA'. זה לא כלכך פשוט ומציאותי לחשב במדוייק את הTEF, ולכן הוא מקבל בדר"כ ערך כללי של 10% מסך הקלוריות שאנו מכניסים. אני דיברתי בעצם על הנתיב המאוד לא שכיח שהפחמימות יכולות לעבור, שזה ההמרה שלהן לשומן. אני אמרתי שזה לא בהכרח מעיד על השמנה לעומת פחמימות שלא עוברות את התהליך, ואפילו הסתייגתי טיפה וטענתי שהמצב יהיה אפילו הפוך. הסיבה היא אותו TEF, שבעצם מקבל הרבה יותר משמעות כאשר הפחמימות הופכות לשומן. כלומר, התהליך הזה יותר יקר אנרגתית מאגירה שלהן כגליקוגן, ולכן לא רק שאנו לא בהכרח משמינים, אנו גם שורפים יותר קלוריות על הדרך. * הסיבה שאני אומר לא בהכרח משמינים, היא בגלל שאותו תהליך קורה רק במקרים קיצוניים כמו העמסת גלוקוז מטורפת בבת אחת, באחוז גבוה במיוחד של פחמימות בתפריט למשך כמה ימים, ובעצם במקרים שאנו בעצם כן רואים השמנה. כלומר, ניתן לומר שכשפחמימות הופכות לשומן אנו משמינים, בצורה של קורלציה, אך לא ניתן להסביר זאת כסיבה, שבגלל שאנחנו הופכים פחמימות לשומן אנו משמינים. |
||
![]() |
![]() |