ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 23-10-07, 18:08   #1
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

אני הפסקתי כבר מזמן לעשות מתיחות לפני אימון כאשר שמתי לב שהן רק גורעות לי מהאימון. אחרי אימון או אחרי אימון ספציפי כל שהוא, אני לפעמים מותח פה ושם, אבל זה רק בגלל שאני מחכה שיתפנו המשקולות, אז מתוך שיעמום ואולי גם מהרגל. מה שבטוח שהמתיחות האלה (לאחר אימון) לא תורמות לי לכלום, ומתיחות לפני אימון כמו שאמרתי אפילו גורעות לפעמים.

כמו שאמרו, אם עושים בנצ' פרס - אז להתחמם עם בנצ' פרס עם משקל קל. אם עושים חתירה - אז להתחמם עם חתירה. בזמן התנועה מתבצעת גם בין היתר מתיחה, אז כל היתרונות שהזכירו לגבי מתיחות, תקפות גם לגבי חימום ספציפי.

אגב שיקו, מה לגבי מתיחות קיצוניות (Extreme Stretching) לאחר אימון? כמו בתוכנית של Doggcrapp אם אתה מכיר. ידוע לך משהו?

כן ירבו שרשורים כאלה, אני דוחף את זה לארכיון הנעוץ.
- Idan - מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 23-10-07, 18:14   #2
Danzig
חבר פעיל

הסמל האישי שלDanzig

כללי:: גבר שבגברים

ציטוט:
פורסם במקור על ידי - Idan -
אני הפסקתי כבר מזמן לעשות מתיחות לפני אימון כאשר שמתי לב שהן רק גורעות לי מהאימון. אחרי אימון או אחרי אימון ספציפי כל שהוא, אני לפעמים מותח פה ושם, אבל זה רק בגלל שאני מחכה שיתפנו המשקולות, אז מתוך שיעמום ואולי גם מהרגל. מה שבטוח שהמתיחות האלה (לאחר אימון) לא תורמות לי לכלום, ומתיחות לפני אימון כמו שאמרתי אפילו גורעות לפעמים.

כמו שאמרו, אם עושים בנצ' פרס - אז להתחמם עם בנצ' פרס עם משקל קל. אם עושים חתירה - אז להתחמם עם חתירה. בזמן התנועה מתבצעת גם בין היתר מתיחה, אז כל היתרונות שהזכירו לגבי מתיחות, תקפות גם לגבי חימום ספציפי.

אגב שיקו, מה לגבי מתיחות קיצוניות (Extreme Stretching) לאחר אימון? כמו בתוכנית של Doggcrapp אם אתה מכיר. ידוע לך משהו?

Wooho
Danzig מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 24-10-07, 03:10   #3
shikoLM
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלshikoLM

ציטוט:

אם אני זוכר נכון, ותקן אותי אם אני טועה, הפרוטקול מתיחות ב Doggcrapp הוא ביצוע של מתיחות לאחר סט עד לסף הכאב ומעבר (pain threshold) במשך כ 50 שניות.
אני לא חושב שיש הרבה מידע על זה מהיבט המחקרי (במיוחד לאור התועלת שדנטה מייחס לזה), נראה לי שנתקלתי בכמה מחקרים שעסקו בביצוע מתיחות נרחבות בעצימות גבוהה הבעיה היא שאם אני זוכר נכון המתיחות בוצעו לפני הפעילות. אני ינסה למצוא אותם.

shikoLM מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 24-10-07, 04:30   #4
- Idan -

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

ציטוט:
פורסם במקור על ידי shikoLM
אם אני זוכר נכון, ותקן אותי אם אני טועה, הפרוטקול מתיחות ב Doggcrapp הוא ביצוע של מתיחות לאחר סט עד לסף הכאב ומעבר (pain threshold) במשך כ 50 שניות.
כן, אלה המתיחות.
- Idan - מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 02-01-08, 08:35   #5
Red_Hot
חבר פעיל

הסמל האישי שלRed_Hot

ציטוט:

טוב מצטער להקפיץ אבל לא הייתי באתר הרבה זמן ורק עכשיו ראיתי את הפוסט הזה.

בנוגע למתיחות קיצונית או Extreme Stretching או מתיחות פאשיה או איך שלא תקרא לזה,
אני אישית עבדתי עם מתיחות כאלה לפני איזה שנה. הייתי עושה סט אחד של מתיחות ממש ממש קשות בסוף כל תרגיל במשך איזה 30 שניות. אני יכול להגיד שזה הביא לי:
א. גדילה מואצת מאוד לגב (יותר מ10 ס"מ תוך 4 חודשים בערך). וזה עוד אחרי שהגב גדל קצת. אבל אני חייב לומר שהייתי אחרי ירידה של כ5-7 ס"מ מהיקף הגב עקב חיטוב רע.
ב. גדילה יותר טובה (לדעתי - ביחס למה שהיה לפני) בשאר הגוף - אבל במיוחד בגב.
ג. גמישות

אני מאוד בעד הנושא אבל שתדעו שזה יכול לגרום להרבה העיות כי מתיחות שכאלה שמגיעות לרמה של כאבים מטורפים יכולות לגרום גם לפציעות לכן חשוב שכל כמה זמן תעשו הפסקה של שבועיים מהמתיחות. בנוסף, עדיך שלא לשלב את המתיחות עם אימון בעצימות גבוהה אלא אם כן תעשו כל חודש הפסקה מהעצימות ותקחו איזה שבועיים של עבודה קלילה. אני עשיתי ככה: שילוב של HIT עם מתיחות חזקות מאוד - קשה לתפקד אחרי אימון כזה. בכל מקרה - אני בעד!

אגב, מתיחות כאלה מזוהות גם עם זיכרון שריר. קו המחשבה הוא שבעצם כשאנו מתאמנים אז הגדילה של השריר גורמת לרקמות שונות להימתח. לכן, כשאנו חוזרים להאתמן אחרי ירידה במאסת השריר יותלר קל - כי הריקמה כבר מתוחה.

הנה עוד מידע בנושא למי שמתעניין:
http://www.abcbodybuilding.com/magaz...stretching.htm

Red_Hot מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 02-01-08, 09:08   #6
slim shady

הסמל האישי שלslim shady

שלח הודעה דרך MSN אל slim shady

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Red_Hot
טוב מצטער להקפיץ אבל לא הייתי באתר הרבה זמן ורק עכשיו ראיתי את הפוסט הזה.

בנוגע למתיחות קיצונית או Extreme Stretching או מתיחות פאשיה או איך שלא תקרא לזה,
אני אישית עבדתי עם מתיחות כאלה לפני איזה שנה. הייתי עושה סט אחד של מתיחות ממש ממש קשות בסוף כל תרגיל במשך איזה 30 שניות. אני יכול להגיד שזה הביא לי:
א. גדילה מואצת מאוד לגב (יותר מ10 ס"מ תוך 4 חודשים בערך). וזה עוד אחרי שהגב גדל קצת. אבל אני חייב לומר שהייתי אחרי ירידה של כ5-7 ס"מ מהיקף הגב עקב חיטוב רע.
ב. גדילה יותר טובה (לדעתי - ביחס למה שהיה לפני) בשאר הגוף - אבל במיוחד בגב.
ג. גמישות

אני מאוד בעד הנושא אבל שתדעו שזה יכול לגרום להרבה העיות כי מתיחות שכאלה שמגיעות לרמה של כאבים מטורפים יכולות לגרום גם לפציעות לכן חשוב שכל כמה זמן תעשו הפסקה של שבועיים מהמתיחות. בנוסף, עדיך שלא לשלב את המתיחות עם אימון בעצימות גבוהה אלא אם כן תעשו כל חודש הפסקה מהעצימות ותקחו איזה שבועיים של עבודה קלילה. אני עשיתי ככה: שילוב של HIT עם מתיחות חזקות מאוד - קשה לתפקד אחרי אימון כזה. בכל מקרה - אני בעד!

אגב, מתיחות כאלה מזוהות גם עם זיכרון שריר. קו המחשבה הוא שבעצם כשאנו מתאמנים אז הגדילה של השריר גורמת לרקמות שונות להימתח. לכן, כשאנו חוזרים להאתמן אחרי ירידה במאסת השריר יותלר קל - כי הריקמה כבר מתוחה.

הנה עוד מידע בנושא למי שמתעניין:
http://www.abcbodybuilding.com/magaz...stretching.htm
איפה נעלמת יחנטריש?
slim shady מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה