|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() "רב-סוכרים
הרב-סוכרים בנויים ממולקולות ארוכות מאוד, המורכבות מיחידות של חד-סוכרים זהים או שונים הקשורים ביניהם. חומר כזה, הבנוי ממולקולות ארוכות מאוד והמורכבות מיחידות חוזרות, נקרא פולימר (פולי=הרבה, מר=חלק). יחידות הבניין המרכיבות פולימר נקראות מונומרים. הרב-סוכרים אינם מתוקים ואינם מסיסים במים." "דו-סוכרים - תכונותיהם: טעמם מתוק, מסיסים במים 1. הסוכרוז הוא הדו-סוכר המוכר ביותר. הוא מורכב מהחד-סוכרים גלוקוז ופרוקטוז, הקשורים זה לזה. הוא משמש להמתקת המזון. הסוכרוז מצוי בשפע בקנה הסוכר, בסלק הסוכר, בנוזל המופרש מעץ אדר, ברוב הפירות ובגזר. 2. הלקטוז הוא סוכר החלב המורכב מהחד-סוכרים גלוקוז וגלקטוז, ומשפר את ספיגת הסידן מתוך החלב במערכת העיכול. 3. המלטוז מורכב משתי יחידות של גלוקוז, והא מצוי בזרעי דגנים נובטים ומהווה תוצר ביניים בפירוק העמילן בגוף." i rest my case |
![]() |
![]() |