|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אז בעצם אין לנו פה תשובה חד משמעית, אף אחד מאיתנו לא יודע כמה משפיע חלבון מי גבינה על פני אחרים ומה החשיבות. שמעתי כבר את כל הצדדים וחילוקי הדעות כולל מחקרים המצביעים לשתי הכיוונים, ובעצם אין לכל אחד ממכם מושג למה הוא קונה דווקא מוצר כלשהו. חבל מאוד שזה המצב, ובטח שחבל שאתם הולכים עם הדעה האישית שלכם והחלטתם דווקא שכל סוגי החלבון נספגים כמעט באותו המידה ואפילו במידה שווה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() מתוך מאמר: בחלב עצמו יש שני סוגים של חלבונים: קזאין ( Casein או "חלבון החלב") ו"מי גבינה" (או Whey). מרבית התוספים מבוססים על החלבון הנמצא ב"מי גבינה". הדירוג של הערך הביולוגי של חלבון זה עומד על 106% (בהשוואה לביצה שערכה הביולוגי הוא 100%). אחד היתרונות של חלבון "מי גבינה" הוא גם קצב ספיגתו המהיר יחסית בגוף, במיוחד לאחר שעבר פירוק חלקי או מלא לפפטידים קצרים או לחומצות אמינו בודדות. נו – ומהר זה טוב... לא? בעבר חשבו כי יתרון הספיגה המהירה של חלבון "מי גבינה" והחלבונים המפורקים בכלל הוא הדבר החשוב והמשמעותי ביותר המספק את אפקט הבניה המרבי של השרירים הדואבים שלנו לאחר האימון. מחקרים שנעשו בשנים האחרונות מראים, כי דווקא שילוב של חלבונים בעלי ספיגה מהירה ביחד עם חלבונים שקצב הספיגה שלהם יותר איטי יכול להשיג תוצאות טובות יותר לשרירים, לאחר פעילות גופנית. זה מזכיר את הפרו קומפלקס... אז חברה, בעצם כן יש משמעות לחלבון איטי וחלבון מהיר! והנה הקישור למחקר http://www.clalit20plus.co.il/NR/rdo...997_149305.pdf יופייי??? וזה ממקור שאין עליו שום הסמכה ממחקר אבל בכל זאת ארשום: מחקרים מדעיים מראים שדי-פפטידים וטרי-פפטידים נספגות טוב יותר בגופך מאשר אוסף של חומצות אמינו חופשיות (free form amino acids). בנוסף לכך, רק חלבון מי-הגבינה האיכותי ביותר נספג ומניב פרופילים של דו-פפטידים ותלת-פפטידים ברמה שהטבע יכול לספק. |
![]() |
![]() |