|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
30-07-08, 20:21 | #1 |
חבר פעיל
|
פסטה וערך גליקימי
אני יודע שלפסטה יש ערך גליקימי שהוא יחסית נמוך. אבל אני לא מבין איך זה יכול להיות. הרי מייצרים פסטה מקמח. משהו יודע אולי למה זה?
|
30-07-08, 20:43 | #2 |
הקדוש האישי של ארבל
תאריך הצטרפות: Jul 2008
הודעות: 1,446
עוסק ב:: לעצבן אנשים כשמשעמם
חדר כושר: על הספה בבית
|
מצטרף לשאלה..
וגם האם ההבדל הוא קריטי בין פסטה רגילה לבין פסטה מחיטה מלאה? |
31-07-08, 19:15 | #3 |
חבר מתחיל
|
מפני שעדיין לא ענו,
מצטרף לשתי השאלות... |
31-07-08, 20:10 | #4 |
חבר פעיל
|
יש ע"ג נמוך מאוד גם לפסטה מקמח מלא וגם למקמח רגיל, בגלל שפסטה זה מקמח סמולינה דורום- זה עשיר בחלבון הגלוטן לעומת קמח של לחם. זה שטת הכנה שונה- הקמח מאוד דחוס ולוקח יותר זמן פירוק של העמילן, פחות נגיש לפירוק.
|
01-08-08, 10:27 | #5 |
חבר פעיל
|
נפתרה התעלומה.
תודה. דרך אגב, איזה עוד מאכלים יש עם פחמימות מורכבות בעלות א"ג נמוך יש חוץ מפסטה ולחם מלא? |
01-08-08, 15:17 | #6 |
חבר פעיל
|
כל הקטניות, בורגול, פתיתים מקמח מלא, כל דגן שהוא מלא- שיבולת שועל מלאה, לחם שיפון מלא, קינואה, גריסים, בטטה, דגני בוקר מקמח מלא מועשרי סיבים כמו הקראנצ'ים, ברנפלקס, פייבר- אבל אלו לא הכי מתאימים לתוספת לצהריים.
|
01-08-08, 15:20 | #7 | |
אזהרה חמורה - שפה בוטה ושאינה הולמת
|
זה בכלל לא משמעותי מה הא"ג כי לבסוף משנה כמה סיבים וויטמינים צרכת ולא מאיזה קמח אכלת את הפסטה ואת הלחם שלך.
__________________
ציטוט:
|
|
02-08-08, 11:00 | #8 |
חבר פעיל
|
|