|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
צוות ישראלבודי
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
|
![]() ציטוט:
ובכל מקרה, אין שום מחקר ברפואה המודרנית שמשייך צריכה גבוהה (אפילו בגבול של מפתחי הגוף) של חלבון לפגיעה בכליות. אולי מחקרים ללא בקרה מסויימת (במקרה הזה זה יהיה בקרת נוזלים), אך גם בהם אני לא נתקלתי. וכל תזונאי קליני מעודכן (למעט ברפואה האלטרנטיבית, אך לא הייתי מפנק אותם בכינוי הזה) לא יאמר אחרת, אלא אם כן זה במטרה להתחמק ממצב שאתם אוכלים הרבה חלבון ולא שותים (רובם יאמרו שכן יש בעיה, אך ורק בגלל אותו קשר קורלטיבי). 2. אמת. רוב חומצות האמינו שלא מנוצלות לסינטזת חלבונים, גורלן הוא גלוקוז. קיימות שמונה חומצות אמינו שיכולות לעבור בנתיב שונה המספק אנרגיה ישירות\קטונים\ח.שומן (נקראות ח.א קטוג'ניות), וגם לגלוקוז\intermiediets של שלדים פחמנים במעגל קרבס (אז הן גם גלוקוגניות), כאשר רק שתי חומצות מסוגלות להכנס -רק- לנתיב הקטוג'ני = ליזין ולאוסין (החומצה המוכרת ביותר, אחת מהBcaa). אז באמת רוב החומצות יהפכו ב'עודף' לפחמימה, בעוד שגורל השומן הוא מאוד נדיר ומזערי (תקף רק ל2 חומצות ולעוד 6 באופן פחות שכיח, וגם ככה זה לא ישנה כלכך, חוץ מזה שהשומן יהיה רווי). עודף פחמימה זו הגדרה בעייתית, שכן אין גבול, או נקודה מסויימת שבה אנו יכולים להגדיר כמות פחמימות כעודף. ובנוסף לכך, מחקרים מראים שתהליך ההמרה של פחמימה לשומן מתרכש ברמה די מזערית. גל |
|
![]() |
![]() |