ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 22-02-09, 11:48   #1
hanna666
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
 
הסמל האישי שלhanna666
 
תאריך הצטרפות: Dec 2008
הודעות: 3,685
כללי:: אני
חדר כושר: LIFE&FITNESS
שלח הודעה דרך ICQ אל hanna666 שלח הודעה דרך MSN אל hanna666
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי senate צפה בהודעה
בתפריט אחד יש לי נגיד עד 50 גרם פחמימות
ותפריט אחר יש בו 150 גרם פחמימות
(היחס בין הפחמימות לחלבונים שונה)

אם בשני התפריטים אני באותו גרעון, אני אמור לשרוף שומן ולרדת במשל באותו קצב ?

בבקשה לא סתם לזרוק לי "ניחושים" אלא לפחות נימוק ממי שבאמת מבין ויודע מה הוא אומר
טוב אני רואה שזה כבר נשאל הרבה פעמים : מה שקובע את קצב הירידה הוא הגרעון הקלורי שאתה נמצא בו

לגוף האדם יש 3 מקורות אנרגיה:

1-שומנים - מקור האנרגיה הזמין ביותר בגוף. ה"דלק" היחיד שניתן לאגירה כמעט בלתי מוגבלת
כל גרם שומן שווה ל 9 קלוריות
יש כמה סוגים של חומצות שומן :
ניתן לחלק את חומצות השומן לשתי קבוצות עיקריות:

חומצות שומן רוויות.
חומצות שומן בלתי רוויות.

השומנים (מוצקים) מכילים בעיקר חומצות שומן רוויות, ואילו השמנים ( נוזליים )
מכילים בעיקר חומצות שומן בלתי רוויות.

ראיתי גם הרבה שאלות לגבי כולסטורול והינה קצת מידע עליו :
הכולסטרול הוא סוג של שומן הנמצא בגופינו. הוא חומר חשוב מאוד
שגופינו משתמש בו לבניית קרומי התאים ולבניית הורמונים שונים. ללא
כולסטרול נמות. כמוכן כמות עודפת של כולסטרול יכולה להרוג אותנו :
כידוע לכם אחת מתכונות השומן היא היותו דביק. גם הכולסטרול הוא
דביק ולכן במצבים מסוימים הוא עשוי להידבק לדפנות כלי הדם. שם
הוא מדביק אליו עוד חומרים העוברים בדם עד שכלי הדם נסתם.
אם מדובר בכלי דם המוביל דם ללב , הדבר יגרום להתקף לב.
כדי להימנע מכך יש להקפיד על אכילה נכונה.

זה היה לגבי שומנים עכשיו לגבי פחמימות (הדבר שכולם אוהבים)

פחמימות: המלה פחמימה מורכבת מהמילים – פחמן ומים, וזאת משום שרובן מורכבות מפחמנים וממולקולות/פרודות מים.
הפחמימות נקראות גם סוכרים .
יש סוגים של פחמימות :
1. חד סוכרים : גלוקוז - סוכר ענבים
גלקטוז – סוכר חלב
פרוקטוז – סוכר פרות
2. דו סוכרים:
סוכרוז (פרוקטוז + גלוקוז)
3.רב סוכרים
פחמימות מורכבות : הסוג העיקרי הוא עמילן המצוי במאפים, אורז, תירס, תפו"א קטניות ועוד. העיכול הוא למעשה תהליך של פירוק העמילן לסוכרים פשוטים, וספיגתם באופן הדרגתי וממושך. במקרה זה רמת הסוכר בדם אינה עולה בבת אחת.
פחמימות פשוטות :פחמימות אלה נספגות במהירות ממערכת העיכול, ולכן מעלות במהירות את רמת הסוכר בדם.
תפקידי הפחמימות (את זה הבאתי מהאמר באתר הראשי)
1.מקור אנרגיה
2.מבנה הdna והrna
3.זיהוי תאים וחלבונים
4.התאוששות מאימונים

חלבונים כולם יודעים מה זה לכן לא אפרט
חלבונים - מיועדים בראש ובראשונה לבניית הגוף. במקרה של מחסור בפחמימות, הגוף ישתמש גם בחלבונים כמקור אנרגיה!
גרם חלבון שווה ל 4 קלורי

זה היה בקצרה על מקורות אנרגיה לגוף

אז כפי שריאתם הפחמימות מהוות מקור אנרגיה
אז אין כל קשר בין הירידה האחוז שומן אם תהיה בחיטוב דל פחמימות או בחיטוב עם פחמימות
כי בסוף מה שקובע זה הגרעון הקלורי שאתה נמצא ככל שהגרעון הקלורי יותר גדול ככך גם קצב הירידה גדל (עם פירוק מסת שריר)

לכן נצא במסקנה שמה שקובע את הירידה לא כמות הפחמימות אלה הגרעון
מקווה שעזרתי ושוב סליחה על החפירה
אם יש תגובות אשמח לשמוע
hanna666 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-02-09, 11:56   #2
adimenia
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Jan 2008
הודעות: 743
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי hanna666 צפה בהודעה
טוב אני רואה שזה כבר נשאל הרבה פעמים : מה שקובע את קצב הירידה הוא הגרעון הקלורי שאתה נמצא בו

לגוף האדם יש 3 מקורות אנרגיה:

1-שומנים - מקור האנרגיה הזמין ביותר בגוף. ה"דלק" היחיד שניתן לאגירה כמעט בלתי מוגבלת
כל גרם שומן שווה ל 9 קלוריות
יש כמה סוגים של חומצות שומן :
ניתן לחלק את חומצות השומן לשתי קבוצות עיקריות:

חומצות שומן רוויות.
חומצות שומן בלתי רוויות.

השומנים (מוצקים) מכילים בעיקר חומצות שומן רוויות, ואילו השמנים ( נוזליים )
מכילים בעיקר חומצות שומן בלתי רוויות.

ראיתי גם הרבה שאלות לגבי כולסטורול והינה קצת מידע עליו :
הכולסטרול הוא סוג של שומן הנמצא בגופינו. הוא חומר חשוב מאוד
שגופינו משתמש בו לבניית קרומי התאים ולבניית הורמונים שונים. ללא
כולסטרול נמות. כמוכן כמות עודפת של כולסטרול יכולה להרוג אותנו :
כידוע לכם אחת מתכונות השומן היא היותו דביק. גם הכולסטרול הוא
דביק ולכן במצבים מסוימים הוא עשוי להידבק לדפנות כלי הדם. שם
הוא מדביק אליו עוד חומרים העוברים בדם עד שכלי הדם נסתם.
אם מדובר בכלי דם המוביל דם ללב , הדבר יגרום להתקף לב.
כדי להימנע מכך יש להקפיד על אכילה נכונה.

זה היה לגבי שומנים עכשיו לגבי פחמימות (הדבר שכולם אוהבים)

פחמימות: המלה פחמימה מורכבת מהמילים – פחמן ומים, וזאת משום שרובן מורכבות מפחמנים וממולקולות/פרודות מים.
הפחמימות נקראות גם סוכרים .
יש סוגים של פחמימות :
1. חד סוכרים : גלוקוז - סוכר ענבים
גלקטוז – סוכר חלב
פרוקטוז – סוכר פרות
2. דו סוכרים:
סוכרוז (פרוקטוז + גלוקוז)
3.רב סוכרים
פחמימות מורכבות : הסוג העיקרי הוא עמילן המצוי במאפים, אורז, תירס, תפו"א קטניות ועוד. העיכול הוא למעשה תהליך של פירוק העמילן לסוכרים פשוטים, וספיגתם באופן הדרגתי וממושך. במקרה זה רמת הסוכר בדם אינה עולה בבת אחת.
פחמימות פשוטות :פחמימות אלה נספגות במהירות ממערכת העיכול, ולכן מעלות במהירות את רמת הסוכר בדם.
תפקידי הפחמימות (את זה הבאתי מהאמר באתר הראשי)
1.מקור אנרגיה
2.מבנה הdna והrna
3.זיהוי תאים וחלבונים
4.התאוששות מאימונים

חלבונים כולם יודעים מה זה לכן לא אפרט
חלבונים - מיועדים בראש ובראשונה לבניית הגוף. במקרה של מחסור בפחמימות, הגוף ישתמש גם בחלבונים כמקור אנרגיה!
גרם חלבון שווה ל 4 קלורי

זה היה בקצרה על מקורות אנרגיה לגוף

אז כפי שריאתם הפחמימות מהוות מקור אנרגיה
אז אין כל קשר בין הירידה האחוז שומן אם תהיה בחיטוב דל פחמימות או בחיטוב עם פחמימות
כי בסוף מה שקובע זה הגרעון הקלורי שאתה נמצא ככל שהגרעון הקלורי יותר גדול ככך גם קצב
הירידה גדל (עם פירוק מסת שריר)

לכן נצא במסקנה שמה שקובע את הירידה לא כמות הפחמימות אלה הגרעון
מקווה שעזרתי ושוב סליחה על החפירה
אם יש תגובות אשמח לשמוע
זה ממש לא נכון דיאטות דלות בפחמימה כבר הוכחו כיעילות מאוד בהורדת אחוז שומן אם מה שאתה אומר היה נכון אף אחד לא היה עושה העמסות וכל השטויות האלה כל הקטע הדילול פחמימות זה הורדת הרגישות לאינסולין ושימוש בשומן כמקור לאנירגיה תזכור שהגוף תמיד ירצה לשמור על homostasis ולשמור על מאגר השומן שלו ע"י מניעת פחמימות (מה שיביא גם לשליטה טובה יותר באינסולין שמדכא את תהליך ניוד השומן) נוכל "לעבוד" על הגוף ולגרום לו לנצל את מאגרי השומן כאנרגיה (ותזכור שהוא ציין שאתה על אותו גירעון קלורי) כך שברור שמאזן קלורי שלילי הוא חיוני פה אחרת לא תהייה ירידה בכלל
adimenia מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-02-09, 11:59   #3
hanna666
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
 
הסמל האישי שלhanna666
 
תאריך הצטרפות: Dec 2008
הודעות: 3,685
כללי:: אני
חדר כושר: LIFE&FITNESS
שלח הודעה דרך ICQ אל hanna666 שלח הודעה דרך MSN אל hanna666
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי adimenia צפה בהודעה
זה ממש לא נכון דיאטות דלות בפחמימה כבר הוכחו כיעילות מאוד בהורדת אחוז שומן אם מה שאתה אומר היה נכון אף אחד לא היה עושה העמסות וכל השטויות האלה כל הקטע הדילול פחמימות זה הורדת הרגישות לאינסולין ושימוש בשומן כמקור לאנירגיה תזכור שהגוף תמיד ירצה לשמור על homostasis ולשמור על מאגר השומן שלו ע"י מניעת פחמימות (מה שיביא גם לשליטה טובה יותר באינסולין שמדכא את תהליך ניוד השומן) נוכל "לעבוד" על הגוף ולגרום לו לנצל את מאגרי השומן כאנרגיה (ותזכור שהוא ציין שאתה על אותו גירעון קלורי) כך שברור שמאזן קלורי שלילי הוא חיוני פה אחרת לא תהייה ירידה בכלל
דיאטת דלת פחמימות באמת הוכיחה את עצמה כיעילה מאוד בהורדת אחוז שומן אבל לרוב את הדיאטה הזו מתחילים לעבור כשאתה על אחוז שומן נמוך אין צורך בדיאטה דלת פחמימות כשאתה על אחוז שומן גבוה מ 12-13

עריכה : עכשיו קראתי את מה שכתבת ואתה אכן צודק אבל מה שאני כתבתי זה בהתיחסות לבן אדם עם אחוז שומן לא נמוך
hanna666 מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 06:25.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים