|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() שלום.
אני עושה דיאטה כבר חודש, ואני סופר קלוריות. בחודש ירדתי 4 קילו... השאלה היא מה ההבדל בין תפריט מסודר לפי פחמימות שומן וחלבונים, לבין ספירת קלוריות... ומה עדיף ולמה ? תודה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() תפריט מסודר צריך להיות מורכב מפחמימות שומן וחלבונים כל אחד יש לו תפקיד שונה בגוף לא נכתוב לך עכשיו את סיפורו של כל אחד. בעיקרון זאת הדרך הבריאה ביותר שאני מכיר ומומלצת בקיצר מזה תעשה לך תפריט מסודר לפי מספר הקלוריות שאתה צריך.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר מתחיל
|
![]() גירעון קלורי של 1300 קלוריות זה טוב ?
כמה זה המקסימום שאני יכול ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
עוסק ב:: זיונים
חדר כושר: Holmes place
|
![]() גירעון של 500 קלוריות
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר מתחיל
|
![]() אבל גירעון של 500 זה נמוך מידי לא ?
לפי חישוב יוצא להוריד קילו בשבועיים ויום זה המון זמן... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() אתה צריך גם לספור קלוריות וגם להפקיד על הרכיבים : שומן , פחמימות וחלבונים.
הרי אם אתה צריך 2000 קלוריות ביום , ונניח יש בסופגניה 400 קלוריות , תאכל 4 סופגניות ביום , תהיה בגירעון של 400 קלוריות , לא? אכן תהיה , אבל תאבד את השריר שלך במהירות האור. חשוב לאכול כמות מכובדת של חלבונים , בערך 2 גרם לכל ק"ג. גירעון של 500 זה בסדר גמור. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר מתחיל
|
![]() אבל תחשוב,
לפי חישוב ש 7700 קלוריות = 1 ק"ג שומן 7700 / 500 = 15.4 זאת אומרת שכל שבועיים ויום אני אוריד קילו אחד זה המון זמן בשביל קילו אחד. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() קילו ירידה במשקל לא שווה לקילו שומן.
בשביל ירידה ממצה בשומן ומינימאלית בשריר עדיף להיות על גרעון קטן וירידה איטית (כן כן גם אם זה אומר להיות בדיאטה 4-5 חודשים ואפילו יותר) סבלנות זה המפתח. מה ההבדל בין השניים? אם אתה סופר קלוריות אז מבחינת גרעון אתה נמצא בגרעון אבל מבחינת יעילות - זה לא תמיד יעיל כי אם רוב התפריט שלך יהיה מורכב מפחמימות ושומן לא עשית כלום, אתה צריך לאכול בצורה מאוזנת כי כמו שאמרו לחלבון תפקיד מסויים , לפחמימות תפקיד מסויים וגם לשומן. מצד שני צריך לגוון וכל יום לאכול אותו דבר זה כבר משעמם, לכן תפריט מסודר צריך להיות גם קצת מגוון |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר מתחיל
|
![]() איך תפריט מסודר יכול להיות מגוון?
הכוונה להכין לדוגמא 3 סוגים של תפריטים?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר מתחיל
|
![]() דחוףף תשובות בבקשה...
ד"א למה לא גירעון של 1300 קלוריות ? זה יכול להזיק ? אני פשוט חייב להרזות גם מהר כי עוד חודש יש לי משהו חשוב...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
עוסק ב:: זיונים
חדר כושר: Holmes place
|
![]() אם יהיה לך גירעון קלורי של 1300 קלוריות אתה תאבד מאסת שריר + החילוף חומרים שלך ידפק ואז הוא ישרוף פחות ואתה תצטרך לקצץ כל הזמן בקלוריות ואז יגיע יום שתיתקע במשקל ואז כמו הרבה אנשים אתה תגיד "מה אני עושה לא נכון?אני אכלתי רק סלט היום ורצתי ואכלתי טונה אחרי. למה אני לא יורד במשקל,איזה אבקת חלבון לקחת?"
מסקנה גירעון של 500 קלוריות מקסימום!!!! אין כזה דבר להרזות מהר ! זה שינוי באורך חיים ! אין קסמים no gain no pain |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() בנוסף ירידה חדה מאוד במשקל יכולה לפגוע בבריאות שלך
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר מתחיל
|
![]() אבל גירעון של 500 קלוריות זאת אומרת שאני צריך לאכול את ה bmr שלי הניטרלי(במקרה שבו אני עושה אימון משקולות + אירובי חצי שעה) כי זה יוצא 500 קלוריות במכון כושר.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר מתחיל
|
![]() מישהו ?? זה דחוףף
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
לא מצליח לבנות תפריט מסודר חסר לי כמה קלוריות כל פעם במקום אחר | itaymadddd | תזונה ותוספים | 0 | 19-01-12 04:19 |
תפריט לאחר העצות בפוסט שלי החלטתי להכין תפריט מסודר. | The-Two | תזונה ותוספים | 32 | 19-08-09 20:56 |
אין לי תפריט מסודר אבל.. | tuli10 | תזונה ותוספים | 7 | 23-09-08 19:59 |
ספירת קלוריות ופחמימות יומית | yos1s25 | תזונה ותוספים | 2 | 15-08-07 23:10 |
אתם אוכלים לפי תפריט מסודר? | Shirel | תזונה ותוספים | 18 | 23-09-06 19:04 |