ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 16-04-13, 19:38   #1
i.sh.
חבר פעיל

ברירת מחדל פולי עליון מאחורי העורף- מומלץ?

אימון גב. אם אני עושה משיכת פולי רגילה- ידיים רחבות מלפנים, ורוצה להוסיף גם מאחורי העורף מומלץ? (גם ידיים רחבות)
i.sh. מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-04-13, 20:08   #2
Yoshi-Moto
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלYoshi-Moto

שלח הודעה דרך MSN אל Yoshi-Moto

זה בערך אותה תנועה, אין הרבה הבדל. עדיף לשלב חתירה(לא משנה באיזה וריאציה), התנועה שונה לגמרי.

Eitan Davidovich
מדריך חדר כושר מוסמך מטעם וינגייט.
עוזר גם בפייסבוק.

Yoshi-Moto מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-04-13, 21:32   #3
i.sh.
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Yoshi-Moto צפה בהודעה
זה בערך אותה תנועה, אין הרבה הבדל. עדיף לשלב חתירה(לא משנה באיזה וריאציה), התנועה שונה לגמרי.
אוקיי. אני מדבר כרגע על תכנית ab, ואני רוצה לעשות שלושה תרגילים לגב. הראשון חתירה בישיבה, השני פולי עליון. והשלישי, אם אמרת שפולי אחורי לא מועיל הרבה, אז אני אעשה מתח- זה טוב? פשוט אני מתבאס על המתח כי אני לא עושה יותר מ 5 וגם לא מצליח להתקדם עם הזמן. מה אתה אומר?
ישן 16-04-13, 21:59   #4
Yoshi-Moto

הסמל האישי שלYoshi-Moto

אניאומר שתתחיל את האימון עם מתח 3 סטים של מקסימום חזרות, כמה שאתה יכול. ככה לא תתבאס שאתה עושה רק 5. זאת הדרך הכי טובה לשפר את המתח.

Eitan Davidovich
עוזר גם בפייסבוק.

ישן 16-04-13, 22:08   #5
i.sh.
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי yoshi-moto צפה בהודעה
אניאומר שתתחיל את האימון עם מתח 3 סטים של מקסימום חזרות, כמה שאתה יכול. ככה לא תתבאס שאתה עושה רק 5. זאת הדרך הכי טובה לשפר את המתח.
ואם בכל זאת אני לא מתקדם כ"כ בעליות עדיף בנט אובר? איך התר' הזה? קראתי פה בפורום שאמרו שהוא דופק את הגב. דעתך..
ישן 16-04-13, 23:33   #6
Yoshi-Moto

הסמל האישי שלYoshi-Moto

זה תרגיל מורכב, אם עושים אותו לא נכון הוא יכול להזיק כמו כל תרגיל אחר.

בטכניקה טובה ומשקלים מתאימים זה לא אמור לעשות נזק.

Eitan Davidovich
עוזר גם בפייסבוק.

ישן 17-04-13, 16:05   #7
gorneo1
חבר פעיל

הסמל האישי שלgorneo1

כללי:: אור
עוסק ב:: פרטי
חדר כושר: נאוטילוס

עצם העובדה שאתה אומר שאתה עושה 5 מתח אומר ששם אתה צריך להשתפר, לא לדלג אליו.
ברגע שתשפר אותו במקביל תראה גם שיפור בגב.

מעבר לזה יש הבדל בתנועה בין פולי קדימה ואחורה רק זה תלוי בזווית של הגב בזמן העבודה.
בפולי קדימה במקרים של מי שיודע מה הוא עושה ברוב המקרים הגב נשען מעט אחורה והמוט[פולי] יורד עד לחזה ובחזרה למעלה שהידיים רחבות, מה שנותן את מרבית העבודה על הגב ועל הכנפיים ה"תחתונות" לעומת זאת בעבודה בפולי עליון אל מאוחרי העורף ריכוז העבודה נמצא בחלקים היותר גבוהים בגב, בוא נקרא לזה איזור הכנפיים העליונות והטרפז, בנוסף לעבודה יותר חזקה עם היד הקידמית.
אישית משלב את שניהם.

בנט אובר זה תרגיל מעולה, עזר לי ולעוד כמה חברה במכון לפתח את הגב לצדדים שקשה לעבור איתם דלתות קטנות, בכל אופן ממליץ לגוון בין הכל ברוטינות.

בהצלחה.

"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..."
gorneo1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-04-13, 19:15   #8
JuJitsu
חבר פעיל

מתחחחחח תרגיל ברזלללל
JuJitsu מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-04-13, 00:46   #9
i.sh.
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי gorneo1 צפה בהודעה
עצם העובדה שאתה אומר שאתה עושה 5 מתח אומר ששם אתה צריך להשתפר, לא לדלג אליו.
ברגע שתשפר אותו במקביל תראה גם שיפור בגב.

מעבר לזה יש הבדל בתנועה בין פולי קדימה ואחורה רק זה תלוי בזווית של הגב בזמן העבודה.
בפולי קדימה במקרים של מי שיודע מה הוא עושה ברוב המקרים הגב נשען מעט אחורה והמוט[פולי] יורד עד לחזה ובחזרה למעלה שהידיים רחבות, מה שנותן את מרבית העבודה על הגב ועל הכנפיים ה"תחתונות" לעומת זאת בעבודה בפולי עליון אל מאוחרי העורף ריכוז העבודה נמצא בחלקים היותר גבוהים בגב, בוא נקרא לזה איזור הכנפיים העליונות והטרפז, בנוסף לעבודה יותר חזקה עם היד הקידמית.
אישית משלב את שניהם.

בנט אובר זה תרגיל מעולה, עזר לי ולעוד כמה חברה במכון לפתח את הגב לצדדים שקשה לעבור איתם דלתות קטנות, בכל אופן ממליץ לגוון בין הכל ברוטינות.

בהצלחה.
תודה gorneo1 לקחתי לתשומת לבי.
ובקשר למתח מה אם כבר תקופה נשאר על אותה הכמות ולא מצליח להתקדם?
ישן 18-04-13, 09:23   #10
gorneo1
חבר פעיל

הסמל האישי שלgorneo1

פשוט תמשיך לעשות, אתה תתקדם עם הזמן, אם אתה רוצה תרגיל שבאמת יעזור לך לקדם את זה מהר תעשה סט אחרון של מתח שלילי איך שאתה מסיים את הסטים הרגילים, תן 2 רגילים של מקסימום שאתה יכול, ואחד אחרון שים מדרגה או כמה עד שאתה מגיע למצב שאם אתה קופץ הראש מעל המתח, קפוץ ורד לאט מאוד ותכפיל את זה במקסימום שאתה יכול, אתה תראה מהר מאוד שיפור ככה.
בהצלחה.

"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..."
ישן 18-04-13, 12:34   #11
i.sh.
חבר פעיל

ציטוט:
פשוט תמשיך לעשות, אתה תתקדם עם הזמן, אם אתה רוצה תרגיל שבאמת יעזור לך לקדם את זה מהר תעשה סט אחרון של מתח שלילי איך שאתה מסיים את הסטים הרגילים, תן 2 רגילים של מקסימום שאתה יכול, ואחד אחרון שים מדרגה או כמה עד שאתה מגיע למצב שאם אתה קופץ הראש מעל המתח, קפוץ ורד לאט מאוד ותכפיל את זה במקסימום שאתה יכול, אתה תראה מהר מאוד שיפור ככה.
בהצלחה.
אני אנסה. תודה.
ישן 26-04-13, 20:38   #12
פרשנדתא
חבר מתחיל

משיכת פולי עליון מאחורי העורף גורמת לכך שעצם ההומרוס (עצם הזרוע) תבלוט החוצה לכיוון קדמת הגוף - אפשר ממש לראות את זה
הדבר עלול לגרום לדלקת בקפסולה של הכתף
אם זה יקרה בוודאות, ורק בשימוש זמני ? כנראה שלא. אבל כדאי שתדע את הסיכון

לגבי ההבדלים שצוינו - אין בהם אמת
התנועה כמעט זהה בשני המקרים. כל השטויות של כנפיים עליונות כנפיים תחתונות...סלח לי, אבל שטויות במיץ. תא שריר מסוגל להתכווץ ולהתאמץ אך ורק לכל אורכו - מההתחלה ועד הסוף. אין לך שום אפשרות לעבוד על חלק אחד שלו
פרשנדתא מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-04-13, 21:19   #13
אלברט ברכה
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי פרשנדתא צפה בהודעה
משיכת פולי עליון מאחורי העורף גורמת לכך שעצם ההומרוס (עצם הזרוע) תבלוט החוצה לכיוון קדמת הגוף - אפשר ממש לראות את זה
הדבר עלול לגרום לדלקת בקפסולה של הכתף
אם זה יקרה בוודאות, ורק בשימוש זמני ? כנראה שלא. אבל כדאי שתדע את הסיכון

לגבי ההבדלים שצוינו - אין בהם אמת
התנועה כמעט זהה בשני המקרים. כל השטויות של כנפיים עליונות כנפיים תחתונות...סלח לי, אבל שטויות במיץ. תא שריר מסוגל להתכווץ ולהתאמץ אך ורק לכל אורכו - מההתחלה ועד הסוף. אין לך שום אפשרות לעבוד על חלק אחד שלו
אני שמח שנשארו אנשים שעדיין יש להם כוח להגיב לכל הזיוני שכל שרצים כאן.
אלברט ברכה מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-04-13, 21:59   #14
gorneo1
חבר פעיל

הסמל האישי שלgorneo1

בעיקרון אותם קבוצות שרירים עובדות - מקרבי הכתף, וכופפי היד (רק שהיד במנח פרונציה מה שיוריד מכיולת מהבייספס לסייע בתנועה).
למרות זאת הדלתא האחורית תהיה במצב יותר מקוצר באחיזה מאחורי הראש ולכן עבודת הייצוב שלו תרד.
כמו כן יהיה אפשר פחות להעמיס בביצוע מאחורי העורף, מכיוון שהכתף נמצאת במצב הרחקה אופקית כמעט מקסימלי מה שיקשה על הדלתא האחורית לסייע ביציבות מפרק הכתף,במפרק השכמה בית חזה תהיה עבודה מאומצת יותר של הטרפזיוס (קירוב), ודרושה גמישות טובה במפרק הכתף בהורדה לעורף לטווח תנועה מקסמיאלי....

בפועל מבחינת מראה של הגב שאתה מסתכל במראה.
אתה עובד יותר על החלק האחורי של הטרפז שלך בתרגיל הזה וגורם לצורה ברורה בחלק העליון של הגב, דבר שנותן תחושה [כמו שכבר סימנתי במרכעות] שאתה עובד על ה"כנפיים העליונות" שזה ביטוי לאיך זה יראה בסוף...

בהצלחה.

ישן 27-04-13, 02:22   #15
אלברט ברכה
חבר פעיל

ציטוט:
בעיקרון אותם קבוצות שרירים עובדות - מקרבי הכתף, וכופפי היד (רק שהיד במנח פרונציה מה שיוריד מכיולת מהבייספס לסייע בתנועה).
למרות זאת הדלתא האחורית תהיה במצב יותר מקוצר באחיזה מאחורי הראש ולכן עבודת הייצוב שלו תרד.
כמו כן יהיה אפשר פחות להעמיס בביצוע מאחורי העורף, מכיוון שהכתף נמצאת במצב הרחקה אופקית כמעט מקסימלי מה שיקשה על הדלתא האחורית לסייע ביציבות מפרק הכתף,במפרק השכמה בית חזה תהיה עבודה מאומצת יותר של הטרפזיוס (קירוב), ודרושה גמישות טובה במפרק הכתף בהורדה לעורף לטווח תנועה מקסמיאלי....

בפועל מבחינת מראה של הגב שאתה מסתכל במראה.
אתה עובד יותר על החלק האחורי של הטרפז שלך בתרגיל הזה וגורם לצורה ברורה בחלק העליון של הגב, דבר שנותן תחושה [כמו שכבר סימנתי במרכעות] שאתה עובד על ה"כנפיים העליונות" שזה ביטוי לאיך זה יראה בסוף...

בהצלחה.
כל ה3 פסקאות שרשמת עכשיו הן בערך כמו שאני אגיד לבן אדם שהאויר שהוא נושם מורכב מקצת חמצן, קצת מימן, הרבה חנקן וריח של פלוצים - את מי זה מעניין?

פולי מאחורה העורף הוא תנועה לא טבעית ועדיף בכלל לא לבצע אותה, כנ"ל פשיטות מרפק מאחורי הראש. מתח עם משקל ואחריו מתח בלי משקל יעשו את העבודה הרבה יותר טוב מכל פולי.
ישן 27-04-13, 02:43   #16
nadavmoore
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי אלברט ברכה צפה בהודעה
כל ה3 פסקאות שרשמת עכשיו הן בערך כמו שאני אגיד לבן אדם שהאויר שהוא נושם מורכב מקצת חמצן, קצת מימן, הרבה חנקן וריח של פלוצים - את מי זה מעניין?

פולי מאחורה העורף הוא תנועה לא טבעית ועדיף בכלל לא לבצע אותה, כנ"ל פשיטות מרפק מאחורי הראש. מתח עם משקל ואחריו מתח בלי משקל יעשו את העבודה הרבה יותר טוב מכל פולי.
מחזק ב+1
nadavmoore מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-04-13, 03:19   #17
פרשנדתא
חבר מתחיל

ציטוט:
אני שמח שנשארו אנשים שעדיין יש להם כוח להגיב לכל הזיוני שכל שרצים כאן.
כמו שאתה רואה, זאת הייתה תגובה ראשונה שלי (: אז אין לי את התירוץ שלא נשאר לי כוח

ברכות ברוך הבא יתקבלו בברכה וזה
ישן 27-04-13, 13:15   #18
אלברט ברכה
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי פרשנדתא צפה בהודעה
כמו שאתה רואה, זאת הייתה תגובה ראשונה שלי (: אז אין לי את התירוץ שלא נשאר לי כוח

ברכות ברוך הבא יתקבלו בברכה וזה
ברוך הבא, לא היית רשום פה אף פעם בשם אחר?
ישן 27-04-13, 20:24   #19
פרשנדתא
חבר מתחיל

ציטוט:
ברוך הבא, לא היית רשום פה אף פעם בשם אחר?
תודה(:

ושלילי
ישן 28-04-13, 16:26   #20
peta11
חבר מתחיל

תעשה דדליפט, חתירה ומתח.
ובפולי עליון מאחורי הראש אתה יותר חשוף לפציעות.
peta11 מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה