|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אימון גב. אם אני עושה משיכת פולי רגילה- ידיים רחבות מלפנים, ורוצה להוסיף גם מאחורי העורף מומלץ? (גם ידיים רחבות)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() זה בערך אותה תנועה, אין הרבה הבדל. עדיף לשלב חתירה(לא משנה באיזה וריאציה), התנועה שונה לגמרי.
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() אוקיי. אני מדבר כרגע על תכנית ab, ואני רוצה לעשות שלושה תרגילים לגב. הראשון חתירה בישיבה, השני פולי עליון. והשלישי, אם אמרת שפולי אחורי לא מועיל הרבה, אז אני אעשה מתח- זה טוב? פשוט אני מתבאס על המתח כי אני לא עושה יותר מ 5 וגם לא מצליח להתקדם עם הזמן. מה אתה אומר?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]() אניאומר שתתחיל את האימון עם מתח 3 סטים של מקסימום חזרות, כמה שאתה יכול. ככה לא תתבאס שאתה עושה רק 5. זאת הדרך הכי טובה לשפר את המתח.
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() זה תרגיל מורכב, אם עושים אותו לא נכון הוא יכול להזיק כמו כל תרגיל אחר.
בטכניקה טובה ומשקלים מתאימים זה לא אמור לעשות נזק.
![]() |
#7 |
חבר פעיל
כללי:: אור
עוסק ב:: פרטי
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() עצם העובדה שאתה אומר שאתה עושה 5 מתח אומר ששם אתה צריך להשתפר, לא לדלג אליו.
ברגע שתשפר אותו במקביל תראה גם שיפור בגב. מעבר לזה יש הבדל בתנועה בין פולי קדימה ואחורה רק זה תלוי בזווית של הגב בזמן העבודה. בפולי קדימה במקרים של מי שיודע מה הוא עושה ברוב המקרים הגב נשען מעט אחורה והמוט[פולי] יורד עד לחזה ובחזרה למעלה שהידיים רחבות, מה שנותן את מרבית העבודה על הגב ועל הכנפיים ה"תחתונות" לעומת זאת בעבודה בפולי עליון אל מאוחרי העורף ריכוז העבודה נמצא בחלקים היותר גבוהים בגב, בוא נקרא לזה איזור הכנפיים העליונות והטרפז, בנוסף לעבודה יותר חזקה עם היד הקידמית. אישית משלב את שניהם. בנט אובר זה תרגיל מעולה, עזר לי ולעוד כמה חברה במכון לפתח את הגב לצדדים שקשה לעבור איתם דלתות קטנות, בכל אופן ממליץ לגוון בין הכל ברוטינות. בהצלחה.
"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..." |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() מתחחחחח תרגיל ברזלללל
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ובקשר למתח מה אם כבר תקופה נשאר על אותה הכמות ולא מצליח להתקדם? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() פשוט תמשיך לעשות, אתה תתקדם עם הזמן, אם אתה רוצה תרגיל שבאמת יעזור לך לקדם את זה מהר תעשה סט אחרון של מתח שלילי איך שאתה מסיים את הסטים הרגילים, תן 2 רגילים של מקסימום שאתה יכול, ואחד אחרון שים מדרגה או כמה עד שאתה מגיע למצב שאם אתה קופץ הראש מעל המתח, קפוץ ורד לאט מאוד ותכפיל את זה במקסימום שאתה יכול, אתה תראה מהר מאוד שיפור ככה.
בהצלחה.
"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..." |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר מתחיל
|
![]() משיכת פולי עליון מאחורי העורף גורמת לכך שעצם ההומרוס (עצם הזרוע) תבלוט החוצה לכיוון קדמת הגוף - אפשר ממש לראות את זה
הדבר עלול לגרום לדלקת בקפסולה של הכתף אם זה יקרה בוודאות, ורק בשימוש זמני ? כנראה שלא. אבל כדאי שתדע את הסיכון לגבי ההבדלים שצוינו - אין בהם אמת התנועה כמעט זהה בשני המקרים. כל השטויות של כנפיים עליונות כנפיים תחתונות...סלח לי, אבל שטויות במיץ. תא שריר מסוגל להתכווץ ולהתאמץ אך ורק לכל אורכו - מההתחלה ועד הסוף. אין לך שום אפשרות לעבוד על חלק אחד שלו |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() בעיקרון אותם קבוצות שרירים עובדות - מקרבי הכתף, וכופפי היד (רק שהיד במנח פרונציה מה שיוריד מכיולת מהבייספס לסייע בתנועה).
למרות זאת הדלתא האחורית תהיה במצב יותר מקוצר באחיזה מאחורי הראש ולכן עבודת הייצוב שלו תרד. כמו כן יהיה אפשר פחות להעמיס בביצוע מאחורי העורף, מכיוון שהכתף נמצאת במצב הרחקה אופקית כמעט מקסימלי מה שיקשה על הדלתא האחורית לסייע ביציבות מפרק הכתף,במפרק השכמה בית חזה תהיה עבודה מאומצת יותר של הטרפזיוס (קירוב), ודרושה גמישות טובה במפרק הכתף בהורדה לעורף לטווח תנועה מקסמיאלי.... בפועל מבחינת מראה של הגב שאתה מסתכל במראה. אתה עובד יותר על החלק האחורי של הטרפז שלך בתרגיל הזה וגורם לצורה ברורה בחלק העליון של הגב, דבר שנותן תחושה [כמו שכבר סימנתי במרכעות] שאתה עובד על ה"כנפיים העליונות" שזה ביטוי לאיך זה יראה בסוף... בהצלחה.
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
פולי מאחורה העורף הוא תנועה לא טבעית ועדיף בכלל לא לבצע אותה, כנ"ל פשיטות מרפק מאחורי הראש. מתח עם משקל ואחריו מתח בלי משקל יעשו את העבודה הרבה יותר טוב מכל פולי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |