|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
03-05-07, 14:13 | #1 |
מנהל מקצועי - פיתוח גוף תחרותי
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 8,664
כללי:: אביב עומר
גיל:: מר ישראל 2013 ibff, מקום 3 מר יוניברס 2015 ibff, מקום 5 לונדון פרו 2018 בקטגוריית משקל בינוני ifbb
עוסק ב:: כתב עיתונות. כמו סופרמן
|
גרגירי חומוס שלמים: יש רעיונות איך להכין אותם?
בעקבות המלצותיו של גל ט הגדול, החלטתי לשלב גרגירי חומוס(לא חומוס לניגוב חלילה, אלא הגרגירים המקוריים) בתפריט החיטוב שלי.
למישהו יש רעיון איך להכין את זה או שניתן לאכול פשוט בכפית?
__________________
מי שלא עבר חיטוב לתחרות - לא יכול להבין באמת מה זה באדיבילדינג מקצועי ההבדל בין ספורטאי מתחרה(בכל רמה) לבין חובבן(בכל רמה) זה כמו ההבדל בין עזה לתל אביב: אין מקום להשוות כל עוד שלא עלית לבמה, לפחות פעם אחת, לא עשית דבר וחצי דבר בספורט הזה אני מעריך כל מתאמן, אני מעריך יותר את מי שמתמיד ומתקדם, אני מעריך הכי הרבה את מי שמעז- ומתחרה סגן מר ישראל עד 82 קילו 2011, מר הצפון 2005 סגן מר ישראל עד 75 קילו 2006 סגן מר ישראל עד 75 קילו 2010 |
03-05-07, 14:14 | #2 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
גל T לא גדול... רק קולמן גדול :laugh:
__________________
תוספי תזונה אבקת חלבון ישראלבודי תוספי תזונה לספורטאים במחירים הזולים ביותר בישראל. תוספי תזונה במשלוח מהיר לבית הלקוח סינטרקס סיינטרקס |
03-05-07, 14:17 | #3 | |
מנהל מקצועי - פיתוח גוף תחרותי
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 8,664
כללי:: אביב עומר
גיל:: מר ישראל 2013 ibff, מקום 3 מר יוניברס 2015 ibff, מקום 5 לונדון פרו 2018 בקטגוריית משקל בינוני ifbb
עוסק ב:: כתב עיתונות. כמו סופרמן
|
ציטוט:
התכוונתי להגיד "גאון", בלי טיפת ציניות. מדובר בבחור מבריק, שעוד יגיע מאוד רחוק.
__________________
מי שלא עבר חיטוב לתחרות - לא יכול להבין באמת מה זה באדיבילדינג מקצועי ההבדל בין ספורטאי מתחרה(בכל רמה) לבין חובבן(בכל רמה) זה כמו ההבדל בין עזה לתל אביב: אין מקום להשוות כל עוד שלא עלית לבמה, לפחות פעם אחת, לא עשית דבר וחצי דבר בספורט הזה אני מעריך כל מתאמן, אני מעריך יותר את מי שמתמיד ומתקדם, אני מעריך הכי הרבה את מי שמעז- ומתחרה סגן מר ישראל עד 82 קילו 2011, מר הצפון 2005 סגן מר ישראל עד 75 קילו 2006 סגן מר ישראל עד 75 קילו 2010 |
|
03-05-07, 14:20 | #4 |
חבר פעיל
|
אני רק מבשל ושם פלפל ומלח וזהו אני יכול להוריד סיר :s
|
03-05-07, 14:27 | #5 |
חבר פעיל
|
כן, קודם כל כדאי להשרות אותם בלילה\ביום כל היום במים, אחר כך להכין אותם משהו כמו שעה-שעתיים במים ואז להוסיף רסק עגבניות- יוצא טעים מאוד.
עריכה: עכשיו שמתי לב שמדובר בחיטוב, אתה יכול גם סתם ככה לאכול אותם אבל לא יודע אף פעם לא טעמתי סתם...
__________________
|
03-05-07, 14:40 | #6 | |
מנהל מקצועי - פיתוח גוף תחרותי
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 8,664
כללי:: אביב עומר
גיל:: מר ישראל 2013 ibff, מקום 3 מר יוניברס 2015 ibff, מקום 5 לונדון פרו 2018 בקטגוריית משקל בינוני ifbb
עוסק ב:: כתב עיתונות. כמו סופרמן
|
ציטוט:
מה מבשל, כמו שמבשלים פסטה או אורז?
__________________
מי שלא עבר חיטוב לתחרות - לא יכול להבין באמת מה זה באדיבילדינג מקצועי ההבדל בין ספורטאי מתחרה(בכל רמה) לבין חובבן(בכל רמה) זה כמו ההבדל בין עזה לתל אביב: אין מקום להשוות כל עוד שלא עלית לבמה, לפחות פעם אחת, לא עשית דבר וחצי דבר בספורט הזה אני מעריך כל מתאמן, אני מעריך יותר את מי שמתמיד ומתקדם, אני מעריך הכי הרבה את מי שמעז- ומתחרה סגן מר ישראל עד 82 קילו 2011, מר הצפון 2005 סגן מר ישראל עד 75 קילו 2006 סגן מר ישראל עד 75 קילו 2010 |
|
03-05-07, 14:41 | #7 | |
חבר פעיל
|
ציטוט:
|
|
03-05-07, 14:43 | #8 | |
חבר פעיל
|
ציטוט:
|
|
03-05-07, 14:46 | #9 | |
מנהל מקצועי - פיתוח גוף תחרותי
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 8,664
כללי:: אביב עומר
גיל:: מר ישראל 2013 ibff, מקום 3 מר יוניברס 2015 ibff, מקום 5 לונדון פרו 2018 בקטגוריית משקל בינוני ifbb
עוסק ב:: כתב עיתונות. כמו סופרמן
|
ציטוט:
__________________
מי שלא עבר חיטוב לתחרות - לא יכול להבין באמת מה זה באדיבילדינג מקצועי ההבדל בין ספורטאי מתחרה(בכל רמה) לבין חובבן(בכל רמה) זה כמו ההבדל בין עזה לתל אביב: אין מקום להשוות כל עוד שלא עלית לבמה, לפחות פעם אחת, לא עשית דבר וחצי דבר בספורט הזה אני מעריך כל מתאמן, אני מעריך יותר את מי שמתמיד ומתקדם, אני מעריך הכי הרבה את מי שמעז- ומתחרה סגן מר ישראל עד 82 קילו 2011, מר הצפון 2005 סגן מר ישראל עד 75 קילו 2006 סגן מר ישראל עד 75 קילו 2010 |
|
03-05-07, 14:51 | #10 | |
חבר פעיל
|
ציטוט:
|
|
03-05-07, 14:52 | #11 | |
חבר פעיל
|
ציטוט:
אז שכח את מה שאמרתי לא צריך לבשל כלום חח |
|
03-05-07, 14:56 | #12 |
חבר פעיל
|
בקוסקוס,ובחמין (לא חושב שזה הכיטוב לחיטוב החמין חח)
אבל באופן עקרוני עם האלה משקית אפשר פשוט לבשל אותם ולאכול עם כל דבר הם די מתאימים,ומקופסא?תאכל יחד עם דברים שונים זה מסתדר עם הכל לא כתוספת
__________________
DsTyLe |
03-05-07, 15:16 | #13 |
חבר פעיל
|
מלח,שמן זית מעט ופלפל שחור ואולי קצת פטרוזיליה יעשו את העבודה אני מאמין
__________________
להיות או לא להיות זאת השאלה |
03-05-07, 15:21 | #14 |
חבר פעיל
|
ניגרי, אל תשכח שהחומוס הזה עושה הרבה גזים וזה לא נעים כל כך...
המלצה שלי לאכול מהקופסא.. טעים לאללה. |
03-05-07, 15:35 | #15 |
חבר פעיל
|
הכנת חומוס ביתי
הכנה מקדימה: לגרגרי החומוס היבשים יש קליפה גסה, והכנת החומוס דורשת השרייה ממושכת של הגרגרים במים. מומלץ להשרות את הגרגרים למשך הלילה בקערה עם מים מעל גובה הגרגרים מכיוון שהם תופחים ומתמלאים מים. מי שלחוצים בזמן, יכולים לשים את הגרגרים בסיר עם מים, להרתיח במשך חמש דקות, לכבות את האש ולתת לגרגרים להתרכך למשך שעה בסיר עם המכסה. בשתי השיטות יש להרחיק את נוזלי ההשריה לפני השלב הבא.
בישול הגרגרים: שעתיים בישול, לא צריך לעמוד ליד הסיר. בהפסקות הפרסומות באים להציץ מה קורה. מוסיפים לסיר מים טריים בגובה של לפחות חמישה סנטימטר מעל גובה הגרגרים. מביאים את המים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים חלקית עם המכסה. מבשלים את הגרגרים עד להתרככות, לפחות שעתיים. מדי פעם כדאי להרחיק את הקצף מפני השטח ולערבב את הגרגרים בעדינות. אם יש צורך, אפשר להוסיף מים בזמן הבישול עד לכיסוי הגרגרים. כדי לבדוק אם הגרגרים רכים מספיק, שולפים גרגר בעזרת כף, ומועכים אותו בין שתי אצבעות. אם הוא נמעך בקלות לכדי ממרח על ידי הזרת והאגודל - הוא מוכן. אם הוא נמעך רק על ידי האצבע והאגודל - צריך לתת עוד זמן לבישול. הגרגרים המבושלים יכולים לשמש למגוון מתכונים, אבל הכי כיף זה לאכול אותם כשהם חמים כמו שהם. מפזרים מעט פלפל ומלח מעל, מערבבים עם היד וחופנים ישר לפה. המצרכים לחומוס ביתי: 1 כוס חומוס מבושל. 2 כפות טחינה גולמית. מיץ מחצי לימון. 2 שיני שום מעוכות. רבע כוס מי סודה. מלח, פפריקה וכמון לפי הטעם. אופן ההכנה: חמש דקות עבודה, לא יותר. מרסקים את הגרגרים המבושלים במעבד מזון, מוסיפים תוך כדי ערבוב את כל המרכיבים וחצי מכמות הסודה. אחרי ערבוב ראשוני בודקים את המרקם. אם הוא יבש מדי מוסיפים מהסודה בהדרגה. מוסיפים מלח וכמון לפי הטעם. אחסון: אחרי שטעמנו מהחומוס, סביר להניח שלא יישאר את מה לאחסן. אבל אם בכל זאת מתעקשים, החומוס יישמר שלושה ימים בקופסה אטומה במקרר. ערכים תזונתיים ל-100 גרם חומוס מוכן מהמתכון: * קלוריות: 170. * שומן: 7 גרם. (פחות מגרם אחד של שומן רווי לעומת כארבעה גרם של שומן רווי בחומוס התעשייתי). * חלבונים: 7 גרם. * פחמימות: 20 גרם. * סיבים תזונתיים: 5 גרם. הכתבה המלאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3190474,00.html |
03-05-07, 15:42 | #16 |
חבר פעיל
|
יפה יפה:p
__________________
DsTyLe |
03-05-07, 16:38 | #17 |
צוות ישראלבודי
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
|
איש יקר (והזכאי האמיתי לתואר 'הגדול'),
אפשר לקחת את זה רחוק, כמו שכולם עושים וכאן וכמו עם כל מאכל בערך, אבל אני התכוונתי לחומוסים המהירים להכנה מהשקית. אתה לא חייב לשבור את הראש עם המאכל הזה, פשוט הוא תחליף יותר מתאים מתירס לחיטוב, וכמו שאמרתי, לאכול באקראיות את כל הסוגים של הקטניות יהיה אופטימלי. למען חשיבות הגיוון. קערה, ג.חומוס מהשקית, קצת פלפל, קצת כמון, מיקרוגל למשך כמה דקות וזהו. חצי ליטר מים לפני ובמהלך האוכל ובכלל אתה מרגיש שסיימת ארוחת חג (אפילו הגזים דומים), וללא הרבה קלוריות. |
03-05-07, 16:41 | #18 |
חבר פעיל
|
למה חלילה על חומוסס לניגוב זה גם שומן טוב
__________________
מיתאמן בקנטרי היסתדרות בראשון |
03-05-07, 19:20 | #19 |
חבר פעיל
|
חומס גרגרים ושעועית פשוא מזונות כוח!
לא מעט חלבון,פחממה איכותית (עשירים בסיבים) ויטמינים,מינרלים,מסביעים והכי חשוב טעימים! מה עוד אפשר לבקש? אני יכול לסיים סיר בכיף..(אבל לא מומלץ בכל זאת אנחנו רוצים להשאיר אוירה נעימה בבית קיטניות זה דבר מעולה! אני לא יודע בדיוק איך אמא שלי מכינה אותם,אבל יום ליפניי הם יושבים בסיר עם מים,יום למוחרת בישול וזה פשוט מעדן! עם קוסקוס או אורז עם קצת ירק ואיזה 200 גרם חזה עוף,אחרי ארוחה כזאת לא משאירים המון מקום בכיבה (לחבר'ה שמחפשים סובע) |