|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אני לא הייתי משתמש דווקא בפסטרמה כמקור עיקרי אלא רק כעוד מקור לחלבון בגלל 2 סיבות:
1. סודיום גלוטמט וחומרים משמרים. 2. מזון מעובד ממקור חזה עוף שסביר שאיכותו ירודה (בכל זאת זה נקניק ולא סטייק עוף). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
מחזק, מתקן ומחדד. מדובר בחזה הודו. הבעיה הנוספת היא הכמויות המטורפות של הנתרן. אני אצא מכלל הנחה שהחלבון הרזה תופס מקום מרכזי בעיקר בחיטוב - שבו כדאי להימנע מנתרן (בכמות מוגזמת, ברור שלא עקרונית) מלכתחילה. בתור שקלן אוססיבי וקורא ערכים תזונתיים סדרתי, תנו לי לתקן שציר ערכי החלבון בפסטרמה הוא לרוב בין 15 ~ 20, כשנתקלתי בבודדים עם סטיות תקן של שלושה גרמים ימינה שמאלה. משקל פרוסה ממוצעת הוא עשרים וחמישה גרם, ככה שהייתי נותן לפרוסה ממוצעת 4 גרם חלבון, בטח שלא חמש - כמו חלבון של ביצה. שורה תחתונה? מקור חלבון נוסף אפשרי בהחלט. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
מנהל ראשי
|
![]() אני חייב להצטרף לשתי הצדדים במקרה הזה, זה נכון שיש לפסטרמה את החסרונות שלה שציינו פה כבר אבל כמובן שצריך לקחת הכל בפורפרציה ואפשרי לשלב פסטרמה בתפריטגם גם אני משלב כ4-6 פרוסות פסטרמה ביום למרות שאישית אני מעדיף חזה עוף אמיתי אבל בכל זאת זה מקור מאוד נוח וזמין לחלבון ועד גבול מסוים הוא בהחלט שימושי ומומלץ.
__________________
איש חכם פעם אמר: אתה לא בונה את הגוף שלך בחדר כושר, אלא במטבח. Email: shlomik@israelbody.org |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
בדיוק. גם אני מתארגן על 6 פרוסות פק"ל. ![]() |
|
![]() |
![]() |