ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 13-09-09, 04:22   #1
Sugarzaza
IsraelBody VIP - חבר יהלום

שלח הודעה דרך ICQ אל Sugarzaza שלח הודעה דרך MSN אל Sugarzaza

נו, מה פירשת ממה ששיקו אמר פה ואיך זה מחזק מה שאתה אומר? אגב, בדיוק אתה אומר, לא נראה לי שהעלית טענה בדיון הזה, אתה סתם מגיב ואני לא ממש מבין מה אתה רוצה.

בכל מקרה שיקו התכוון לזה שאתה לא צריך לשבור שיא עולם בהנפה כדי להיות גדול, אבל עדיין תכניות ליניאריות זה הדרך הכי טובה למתחיל וIntermediate להוסיף על עצמם מאסה רזה.
Sugarzaza מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-09-09, 04:36   #2
Sugarzaza

תגובה של גל שמסבירה ומרחיבה את התגובה של גולן:

ציטוט:
פורסם במקור על ידי gal.t צפה בהודעה
יפה גולן,
המחקר הזה (הראשון) הראה בדיוק מה שאני מכיר לגבי ההשפעות של הטווחים השונים, אתם צריכים לזכור, שהסיבה שהטווח הגבוהה הראה תוצאות פחותות היא מכיוון שהוא כבר כמעט יוצא מגבולות ההיפרטרופיה.
בדיוק כמו שחשבתי ושאני רואה במציאות, טווחי החזרות צריכים להיות כמה שיותר כבדים (בין 3-5) על מינת להגיע להיפרטרופיה מקסימלית -בכל- סיבי type ii יחדיו, כאשר, רק מי שמעוניין גם בעבודה מטבולית, בהיפרטרופיה סרקופלזמית וגדילה קטנה בסיבי type i (אשר הוראו כיעילים במידה מסויימת לכל מטרה), יכול להוסיף קצת עבודה קלה (בין 12-15).
זה בדיוק למה עבודה כבדה מפיקה את התוצאות הכי טובות (ראו 5x5, פשוט עבודה ממכרת), -למי שיכול-, התמקדות בטווחים הללו כעבודה עיקרית ומרכזית יעשו נפלאות, ההתחזקות תהיה גם כן עצומה ותוביל אף היא לגדילה רצינית.
שאר הטווחים צריכים להכנס בהתאמה ובהגיון. למשל, בlyle's bulking routine העבודה הכבדה היא באיזור של 6-8 חזרות, הסיבה היא יותר לקלוע לקהל הרחב. גם כשאני מבצע תרגילם כמו כפיפות\פשיטות ברכיים, או הנפות ידיים הייתי ממליץ למתאמן המחפש את העבודה הכבדה בתרגילים הללו לעבוד בין 6-8 חזרות.
טווחי ה12-15 חזרות למשל, יבואו במידה מועטה (*תזכרו את זה, אני אסביר אחר כך למה) על מינת להוסיף גם את יתרונותם. בנוסף, כאשר נעבוד בתרגילים העיקריים כבד מאוד (כמו באיזור ה5 חזרות) הידיים וכל מני שרירים קטנים יקבלו את הגדילה המיופריבילרית ואת הגירוי הכבד שלהם (type ii fibers). לכן, לשרירים הללו נרצה לעבוד אך ורק בין 12-15 חזרות.

בדיוק אתמול אחד המדריכים (כמובן שבחור גדול) בח"כ שלי צחק על איזה בחור שעבד חצי שעה על יד קדמית, הוא אמר לו שזה ביזבוז זמן ושהוא לא זוכר מתי בפעם האחרונה הוא התאמן ישיר על היד קדמית (ליד אחורית הוא נותן 2 סטים). כמובן, ישר דחפתי את עצמי לתמונה עם שאלות, וגיליתי שהוא מתאמן פעמיים בשבוע אימון גוף מלא רק על התרגילים המורכבים (דדליפט, סקוואט, בנץ', מתח). הוא אמר לי שהוא עובד עם משקלים כלכך גבוהים שזה פשוט מטומטם להוסיף תנועות ישירות של המרפק.

* למה לא לעבוד הרבה בטווח הגבוה?... קודם כל כידוע, כל טווח יערב במידה מסויימת את כל הסיבים, מכיוון שסיבי type i בעלי יכולת גדילה נמוכה, עדיף לא לתת להם את הדגש למטרה הזאת.
דבר שני, ראו שעבודה קלה בטווחים המטבוליים, שתגרום לשיפור סרקופלזמי או דילול רב של גליקוגן בשרירים (גם ע"י הרבה סטים) יתנו עדיפות לגוף לשפר את הפגיעות הללו על פני סינטזת חלבונים!. למעשה, האנשים היחידים שיגדלו טוב בצורה הזאת, הם אנשים עם גנטיקה טובה שגופם מסוגל לבצע את שני התהליכים ביחד.
עוד סיבה למה מבורכי הגנטיקה גדלים מכל דבר.

גל
ישן 13-09-09, 15:39   #3
Sugarzaza

בתוצאות מקסימליות מדובר בשילוב של הטווחים הגבוהים יותר והנמוכים יותר ביחד. לפי ריפטו מתחיל צריך לשלוט בהרמות ובטווחים הנמוכים יותר, כשהוא מתקדם הוא יכול לשלב יותר עבודה גבוהה (Back off sets עושים את זה מצויין) כדי לפתח יותר היפרטרופיה (קטנה אבל גם כן משמעותית) סרקופלזמית. זה לא אומר שאין היפרטרופיה סרקופלזמית בטווחים הנמוכים, זה פשוט אומר שכשאתה מתקדם יש לך יכולת לקבל עוד תוצאות בהתאם למטרה שלך. כמו שהוא אמר גם, חומרים נכנסים למשוואה
כך או כך אף מתאמן טבעי עם רצון לגדול ולהתחזק לא צריך לעבוד המון בטווחים הגבוהים וסה"כ להתמקד בטווחים הנמוכים יותר 3-6 ואת זה אני מאמין שכל מי שמבין קצת באימונים יודע

נערך לאחרונה על ידי Sugarzaza, 13-09-09 בשעה 15:42.
ישן 13-09-09, 17:02   #4
yaaa!
חבר פעיל

אם ההיפרטרופיה הגדולה ביותר נבעה מעבודה בטווח חזרות נמוך, למה תכניות כמו ss, 5x5 נקראות "תכניות כח", ואם אפשר גם לדעת מה ההבדל בין שתי סוגי ההיפרטרופיה שציינת (סרקופלזמית ועוד אחת)
yaaa! מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-09-09, 17:05   #5
Sugarzaza

הם נקראות "תכניות כוח" ע"י אנשים שלא מבינים כלום באימונים.

יש כמה אי הבנות שמסרבות להעלם, וצריך לשים סדר בכאוס הזה פעם אחת ולתמיד.
תפסיקו לחשוב על תכניות אימונים כ - 'תכנית לכוח' ו 'תכנית למאסה'. העובדות הן שאף תכנית בפני עצמה לא תוביל אך ורק למאסה ואף תכנית בפני עצמה לא תוביל אך ורק לכוח. אם נסקור את שיטות העבודה של ספורטאי הכוח וספורטאי ה"נפח", אנו נראה ש-כל- טווחי החזרות נחוצים וקיימים בתכנית אימונים לא אידיוטית. פאוורליפטר שיעבוד אך ורק באיזור ה1-3 חזרות יהיה פאוורליפטר גרוע, ובודיבילדר שיעבוד אך ורק באיזור ה8-12 חזרות יהיה בודיבלדר גרוע. כל טווחי החזרות נחוצים לכל סוג ספורט, השאלה היא באיזו מידה?...
אם ניקח ממוצע של מפתחי גוף, נקבל עבודה באיזור ה8-12 חזרות כהטווח הפופולרי ביותר, אם ניקח פאוורליפטרים המתאמנים בתכניות מתוחקמות ומגיעים למשקלי שיא נקבל יותר ממוצע של 3-5 חזרות כטווח עיקרי. בהנחה שאנו מדברים על מתאמן טבעי, המתאמן שעבד באיזור החזרות היותר גבוה יהיה בעל יחס גבוה של הסיבים המהירים והאיטיים וגדילה סרקופלזמית, כאשר המתאמן שעבד באיזור היותר נמוך יהיה בעל יחס יותר גבוה של הסיבים המהירים, בעל גדילה מיופריבילרית יותר גבוהה ויותר כוח.
כאשר מדברים על הבדלים חיצוניים במאסה הכוללת של שני הדרכים הללו, -- ללא חומרים --, מסתבר שהמתאמן שעבד במשקלים הכבדים יהיה בעל מאסת שריר כללית יותר גבוהה וכוח. אבל... כל זאת משתנה כשמכניסים את החומרים למשוואה. השפעת הגדילה הסרקופלזמית ושל הסיבים האיטיים תחת חומרים היא הרבה יותר משמעותית.
זה בדיוק הסיבה למה פאוורליפטרים טבעיים יהיו יותר גדולים מבודיבילדרים טבעיים.
האנשים היחידים שיצליחו בטווחים הגבוהים\בינוניים הללו, אשר יתחזקו ויגדלו, אלה המבורחים גנטית שכולנו שונאים. אותם אנשים, כמו שאמרתי, יוכלו לבצע גדילה סרקופלזמית, מילוא גליקוגן וגדילה מיופריבילרית בו יחדיו, כך שאפילו בטווחים הללו ובמספר סטים גבוה הם יגדלו ויתחזקו. לרוב האנשים זה פשוט לא כך, אם המשקלים לא יהיו כבדים, ולא תהיה התחזקות, גם לא תהיה גדילה.

לענייננו...
אם אני חוזר לנושא של שיטת אימונים, כשיטה לכח, או מאסה, אפשר לומר שלמתאמן הממוצע הטבעי, יהיה הכי יעיל לנסות לעבוד במשקלים הכבדים עם שילוב קל בהתאמה. עבודה כזו תהיה אידיאלית לכוח ולמסה באותה המידה, כאשר, ~אין עבודת משקלים אשר נטייתה היא יותר למאסה על חשבון התחזקות~. אל תסתכלו על תכנית אימונים כתכנית לבודיבילדר, או לפאווליפטר, כי למען האמת... אף אחד מאיתנו לא מתחרה ברמת המקצוענים. הנטייה של הבודיבילדרים לטווח הבינוני\גבוה נחוצה להם על חומרים, בדיוק כמו שעבודה מאוד מאוד כבדה תעבוד לפאוורליפטר על החומרים הספציפיים אליו.
ישן 13-09-09, 17:07   #6
Sugarzaza

לגבי היפרטרופיה סרקופלזמית ומיופיברלית - דיון על זה בנעוצים שסקר את הכל וחבל להכנס לזה שוב, פשוט כנס וקרא
ישן 13-09-09, 17:34   #7
yaaa!
חבר פעיל

אוקי תודה רבה על התשובה המפורטת הזאת, אני לא קורא להם "תכניות כח" פשוט נתקלתי בכמה אנשים, שמבינים עניין שקראו לזה ככה, אני מניח כדי למנוע ויכוחים ארוכים.
יש לך ידע עצום, אני מעריך אותך מאוד.

על ההיפרטרופיה אני אקרא

שוב תודה
yaaa! מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-09-09, 17:40   #8
Sugarzaza

אפשר לקחת תכנית ולעשות אותה יותר Strength - Oriented למטרות ספורט, הרמת משקולות למשל. אבל זה לא קיצוני כמו שאנשים חושבים. הבסיס נשאר דומה ברוב התכניות.
ישן 13-09-09, 18:03   #9
Dark_Muse
חבר פעיל

הסמל האישי שלDark_Muse

כללי:: מדריך כושר

המחקר שגולן מחזק את הטענה שהציטוט הזה:
ציטוט:
בנאדם שמתמקד בעיקר ב8 חזרות ומעלה מפעיל בערך 50% סיבים Type I ו50% Type II ומפספס הרבה גדילה והתחזקות פוטנציאליים.
הוא טיפשי.

מעבר לכך, GAL.T קורא גם בשרשור אחר לא להתאמן כוח מתחת לגיל 18, ככה שאני מניח שגם אתה בוחר לצטט דברים לפי ראות עיניך (לא שהוא טועה שמה שציטטת, סתם דוגמא שתראה שגם אתה משתמש במה שנוח לך לדיון).

יש עוד אספקטים להיפרטרופיה מלבד מספר חזרות. מה לגבי זמני מנוחה? מה לגבי משך הזמן של התרגיל (עבודה מתפרצת לעומת עבודה איטית?), מה לגבי נפח האימון?
ריפטו לא בכדי כתב ב Practical שהיפרטרופיה מקבלת הכי "דגש" שעושים 8-12 חזרות עם זמני מנוחה של 40 שניות. הוא לא מטומטם וגם אנחנו לא.

ובוא לא נקשר את הדיון ל-SS. אני מדבר על אופי אימון אצל מתאמן שכבר עבר את שלב ה NOVICE נניח.
וכן, כל אדיוט יודע ששילוב של תרגילים מורכבים לחזרות נמוכות ומעט תרגילים מבודדים לחזרות גבוהות יותר, יהיה הדבר היעיל ביותר למסה. אם אתה מסכים לזה, אז מה הויכוח פה בעצם...
Dark_Muse מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-09-09, 19:15   #10
Sugarzaza

ראיתי מה גל כתב, אני מניח שהוא התכוון שלילד מתחת ל18 שעובד כבד בלי השגחה יש פשוט יותר סיכוי להפצע וצריך להיות יותר זהירים. לא הייתי לוקח את זה כמשהו כוללני, ויש מספיק דוגמאות לאימוני ילדים שעובדים ועברו את מבחן הניסיון (ריפטו, קרוספיט)

את המחקר של גולן כנראה שלא הבנת, האחוזים שם הם מידת השיפור ולא כמות הפעילות של הסיבים.
ישן 13-09-09, 19:39   #11
terminater135
חבר פעיל

sugarzaza אני עדיין מחכה שתביא את המקור שממנו לקחת שבטווח של 8 חזרות כל סוג סיב מקבל 50% גירוי.
ישן 13-09-09, 21:08   #12
Dark_Muse
חבר פעיל

הסמל האישי שלDark_Muse

כללי:: מדריך כושר

ציטוט:
פורסם במקור על ידי sugarzaza צפה בהודעה
ראיתי מה גל כתב, אני מניח שהוא התכוון שלילד מתחת ל18 שעובד כבד בלי השגחה יש פשוט יותר סיכוי להפצע וצריך להיות יותר זהירים. לא הייתי לוקח את זה כמשהו כוללני, ויש מספיק דוגמאות לאימוני ילדים שעובדים ועברו את מבחן הניסיון (ריפטו, קרוספיט)

את המחקר של גולן כנראה שלא הבנת, האחוזים שם הם מידת השיפור ולא כמות הפעילות של הסיבים.
הבנתי את זה טוב מאוד, הנקודה התחתונה היא שאין פספוס "גדול מאוד" של גדילה פוטנציאלית, מה גם שהמחקר מדבר על מתאמנים מתחילים ולא מאומנים (זה טוב אבל לא התייחסתי להם), ומחסיר עוד הרבה דברים שאפשר לבדוק.
Dark_Muse מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-09-09, 22:26   #13
Sugarzaza

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Dark_Muse צפה בהודעה
הבנתי את זה טוב מאוד, הנקודה התחתונה היא שאין פספוס "גדול מאוד" של גדילה פוטנציאלית, מה גם שהמחקר מדבר על מתאמנים מתחילים ולא מאומנים (זה טוב אבל לא התייחסתי להם), ומחסיר עוד הרבה דברים שאפשר לבדוק.
תזכור שמדובר בסה"כ 8 שבועות, כמה אתה כבר יכול לגדול בחודשיים? אנשים מתאמנים ככה לאורך שנים. חוץ מזה שכן, סטטיסטית ההבדל היה מוחץ ומובהק Type IIA 22.9% בטווחים הנמוכים לעומת 16,3% בטווח הגבוה יותר. המחקר מראה שהשינוי הכמותי הכי גדול היה שם. כלומר לפי המחקר, אם היפרטרופיה זה המטרה שלך, זה הטווח ללכת עליו. בהתחשב בכך שרוב השריר מורכב מהסוג הזה של הסיבים, מדובר בהמון הבדל. פי 1.5 כמעט. 150% זה המון, תחשוב 3 קילו שריר במקום 2, 30 קילו שיפור בסקוואט במקום 20, בלה בלה. אתה יכול לומר מה שאתה רוצה, אבל סטטיסטית כן היה פה הבדל גדול

בכל מקרה אני לא מבין על מה הויכוח. כן להיפרטרופיה אצל מתאמן מתקדם חשוב להתמקד בכל התרגילים הגדולים והמורכבים לטווחים נמוכים יותר בשילוב גם של טווחים יותר גבוהיים (Back Off Sets למשל) ואם יש צורך אז דגשים לחוסר פרופורציות כלשהן (כפיפות מרפקים ל2 סטים של 12 למשל, הרמות עקבים ל3 סטים של 20, וכו')
ישן 13-09-09, 20:18   #14
sason
Banned

הוא נתן לך כבר, תסתכל במאמרים בסוף עמוד 5
sason מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-09-09, 21:02   #15
terminater135
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי sason צפה בהודעה
הוא נתן לך כבר, תסתכל במאמרים בסוף עמוד 5
הוא לא נתן תשובה, היה כתוב שם כל מיני הסברים על סיבי שריר אבל שום דבר על 50% גירוי לכל סוג סיב בטווח של 8 חזרות.
ישן 13-09-09, 22:12   #16
Sugarzaza

ציטוט:
פורסם במקור על ידי terminater135 צפה בהודעה
הוא לא נתן תשובה, היה כתוב שם כל מיני הסברים על סיבי שריר אבל שום דבר על 50% גירוי לכל סוג סיב בטווח של 8 חזרות.
לא צריך מחקר על זה, זה א.ב בקיניזיולוגיה וספרות אימונים
ישן 13-09-09, 22:26   #17
terminater135
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי sugarzaza צפה בהודעה
לא צריך מחקר על זה, זה א.ב בקיניזיולוגיה וספרות אימונים
לא ביקשתי מחקר, בקשתי מקור מסויים שממנו לקחת את זה.
אם זה באמת א.ב. בקיניזיולוגיה וספרות אימונים אז זה לא אמור ליהיות לך קשה למצוא את זה.
ישן 13-09-09, 21:05   #18
Tapit
חבר פעיל

עוסק ב:: HIP DRIVE HIP DRIVE

נראה לי שהמסקנה פה היא שדדליפט חשוב.

שכול המישפחה שלך תמות אמןןןןןן תקבל שווווץ יהומו
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Mr_Nos צפה בהודעה
חחחחחחחחחחח וואי איזה הזוי זה..
אני במכון עובד פתאום בא אליי איזה זקן אחד אומר לי אתה מתלהב עכשיו וזה אבל שתגדל יהיה לך בולבול קטן (אני בן 17) חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח...
יש איזשהו אמת בדבריו או שזה סתם מיתוס של תימנים?
Tapit מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה