ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 30-11-12, 18:17   #1
Avivlevi
חבר פעיל

ברירת מחדל שאלה לגבי העלאת משקלים בתוכנית אימון

אהלן חבר'ס, פרסמתי פה לא מזמן את התוכנית שלי, תוכנית מפוצלת abab ויש לי שאלה לגבי המשקלים.
לכל קבוצת שריר יש לי לפעמים 3 או 4 תרגילים, איך אני יודע מה להעלות ואיך להעלות מבחינת משקלים?

לדוגמא, חזה:
לחיצת חזה עם מוט
לחיצת חזה עליון עם משקולת יד
פרפר בפולי עליון

מה להעלות קודם? להעלות את כולם ביחד? רק את הלחיצת חזה עם מוט? יש סדר מסוים?
וכמובן שאלת המיליון דולר - בכמה להעלות וכל כמה זמן?

תודה רבה!
Avivlevi מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 02-12-12, 16:52   #2
Avivlevi
חבר פעיל

אשמח לתשובה
ישן 02-12-12, 18:27   #3
gorneo1
חבר פעיל

הסמל האישי שלgorneo1

כללי:: אור
עוסק ב:: פרטי
חדר כושר: נאוטילוס

ככה, מבחינת סדר כוח. אתה צריך להיות מספיק חכם מבחינת האימונים להבין שיש תרגילים משמעותיים יותר ויש תרגילים משמעותיים פחות, בסך הכל הכל משפיע.
כעיקרון, בדרך כלל התרגיל הראשון שאתה עושה לשריר מסויים הוא הכי מסיבי, חזה יד קידמית יד אחורית כתפיים ורגליים כולם אותו הדבר, נוציא את הגב והבטן מהמשוואה.
ככה שהתרגיל הראשון הוא התרגיל שבו מאימון לאימון או כל שני אימונים אתה צריך לשאוף לעלות משקל.
אז איך יודעים כמה? הכי טוב להתחיל בקטן וביום של הרמת משקל באחד לא להרים באחר, משמע;
אם היום אני מעלה בחזה ב2.5 אז הכתפיים נשאר אותו הדבר, ( משהו לספירה הכוללת של המשקל ועומס כולל ולא ניכנס לזה) , הצפי שלך צריך להיות עליה לפי סבב, תרגיל ראשון אתה מעלה, באימון אחרי נשאר המשקל שהעלית מאימון קודם ותרגיל אחר מקבל עוד קצת וכן הלאה. כל פעם תשאף לסבב כזה שהעדיפות היא להישאר עם אותו המשקל אימון שתיים בכל תרגיל לפני עלייה במשקלים של אותו תרגיל שוב כדי למצות אותו, ( אני אישית מרים כל 3 אימונים משקל בבנץ ובסבב הזה בשאר האימונים הבנץ עליון שלי עולה והפרפר עולה ככה שלכל אחד מהם עם המשקל החדש יש שלושה אימונים) ככה בכל חלק לא רק חזה, יד קידמית ויד אחורית תשתדל לעלות קצת יותר לאט, כל, 4 5 אימונים, אלה שרירים קטנים ולוקח הרבה זמן למצות משקל בהם.
גב זה עניין אחר, בדרך כלל מתחילים במתח גב, אבל המקום שבו תרים יותר משקל הוא דווקא בפולי, שם ובחתירות אתה צריך לשאוף לעלות.
ובבטן תשקיע את מירב מאמציך דווקא בתרגיל האחרון, שהבטן כבר עייפה ואתה מתחיל לגרד את הסיבולת באמת, שם אתה בונה אותה.
שיהיה בהצלחה.

"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..."
gorneo1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-12-12, 12:58   #4
viper344
חבר פעיל

הסמל האישי שלviper344

כללי:: Shut up and SQUAT
עוסק ב:: מדריך כושר
חדר כושר: גו אקטיב

חזה > חזה עליון > פרפר . תעלה לפי הרגשה אישית. אין נוסחה מדוייקת.
אצלי יש 5 תרגילי חזה, אם אני לא מגיע בכולם לכשל אני מעלה בתרגיל הראשון שאני רואה שהשתפרתי בו.
למשל חזה יש לי 10 חזרות אם אני מגיע לחזה העשירית עם כוח לעוד אחת אני מעלה משקל.
תמיד תגיע לכשל בכל התרגילים שאתה עושה. אנשים לא מבינים ששתי החזרות האחרונות של הכשל
זה מה שקורע את הסיבים ויוצר את ההיפרטרופיה. מתאמנים מפחדים להגיע לכשל כי זה כואב או כי לא יהיה להם
כוח לסיים את התרגיל הבא. תאמין לי עדיף להגיע לכשל מאשר לא להגיע לעשות 400 תרגילים.
viper344 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-12-12, 13:14   #5
gorneo1
חבר פעיל

הסמל האישי שלgorneo1

כללי:: אור
עוסק ב:: פרטי
חדר כושר: נאוטילוס
Thumbs up

ציטוט:
פורסם במקור על ידי viper344 צפה בהודעה
חזה > חזה עליון > פרפר . תעלה לפי הרגשה אישית. אין נוסחה מדוייקת.
אצלי יש 5 תרגילי חזה, אם אני לא מגיע בכולם לכשל אני מעלה בתרגיל הראשון שאני רואה שהשתפרתי בו.
למשל חזה יש לי 10 חזרות אם אני מגיע לחזה העשירית עם כוח לעוד אחת אני מעלה משקל.
תמיד תגיע לכשל בכל התרגילים שאתה עושה. אנשים לא מבינים ששתי החזרות האחרונות של הכשל
זה מה שקורע את הסיבים ויוצר את ההיפרטרופיה. מתאמנים מפחדים להגיע לכשל כי זה כואב או כי לא יהיה להם
כוח לסיים את התרגיל הבא. תאמין לי עדיף להגיע לכשל מאשר לא להגיע לעשות 400 תרגילים.
+1

"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..."
gorneo1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-12-12, 15:11   #6
Avivlevi
חבר פעיל

הבנתי והפנמתי, אוהב את המקצועיות פה, תודה רבה
תגובה