|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#41 |
חבר פעיל
כללי:: Deus ex machina
עוסק ב:: סטודנט
חדר כושר: אוניבסיטה
|
![]() אין לי בעיה עם השיטה רק שזה מיותר למתאמנים ברמה שלכם , אתה יכול לקרוע את עצמך והתאמן ככה כמה שנים ולא להגיע לחצי מהתוצאות שהיית יכול להגיע עם היית משתמש בשכל במקום ברצון להרגיש הארדקור
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
חבר פעיל
חדר כושר: הולמס פלייס באר שבע
|
![]() זה ממש לא הרצון להיות הארדקור.. אני ממש רוצה לגדול - אבל זה הכיף שלי ואני ממש נהנה מהאימונים האלה .
![]() |
#43 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
אבל הסט הכי קשה שהיה לי בחיים זה 5x5 קלין+דחיקה, הסט עצמו לוקח לך איזה 2 דקות. וכול תנועה צריכה להיות מהירה. בפעמים הראשונות חשבתי שאני מת.
![]() |
![]() |
#44 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
חבר פעיל
|
![]() האמת התחתי לבצע הרבה פוואר קלין בזמן האחרון וזה קריעת תחת . בטח יותר עם זה קלין וג'רק ועבודה על טווח חזרות כזה גבוה , למה אתה מתאמן בטווח הזה ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
|
![]() ציטוט:
![]() האמת שאני לא ממש יודע, המאמן שלי נתן לי את זה. נראה לי כדי שאני שאתרגל את התנועה לפני שאני עובר לעבוד בטריפלים.
![]() |
![]() |
#48 |
חבר פעיל
|
![]() מה שאתה בעצם אומר זה שלא טוב להגיע לכשל ויהיה יותר טוב נגיד לסיים 6 חזרות בלי ספוטר מאשר 8 עם ספוטר? הבנתי שלמערכת העצבית יהיה קשה להתמודד עם זה אבל למה שזה לא יביא אותך לתוצאות כמו להתאמן ללא כשל?
![]() |
![]() |
#49 |
Banned
|
![]() איזה כיף שהתפניתי לראות כדורגל ושחזרתי אני רואה סוף סוף שאני לא מוקף בחוכמולוגים.
דאוס - גם לדעת לעצור בחזרה ה7, אחת לפני הכשל זה להתאמן נכון. אני אישית התחלתי לעבוד סקוואט בטווח חזרות של 4-8 ואני מוכרח לציין שזה באמת מאוד מפחיד לרדת לאיזור ה4 חזרות |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() תבין, ההבדל בין אימון יעיל לאימון יתר הוא מאוד דק. בעיקרון ההמלצה היא לא להגיע לכשל על בסיס קבוע
![]() |
#51 |
חבר פעיל
|
![]() כתבו כבר כאן שקשה מאוד לדעת מתי זה הולך להיות כשל . ותוספת הכוונה בדרך כלל לתרגילים הכבדים , עם אני זוכר קראתי מאמר שממליץ כתלות בתרגיל/שריר מתי צריך להגיע לכשל , אני אחפש את זה .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
הכל עניין של ניסיון בסופו של דבר, בכל אופן אני מעדיף לא לבחון את הגבול בין כשל בסקוואט ל85-90% מהיכולת שלי, אני אסתפק ב90% מאשר בתאונה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
העבודה המשותפת של אחד לוחץ והשני עושה דדליפט מיותרת , באמונים יותר מתקדמים יש הגעה לכשל ועשיית חזרות שליליות אבל אני לא חושב זה מתאים כרגע . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
בבנץ זה לא יותר קל מבסקוואט לפחות לא בשבילי ולא בטווח החזרות שאני עובד . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
חבר פעיל
חדר כושר: קאנטרי נצרת עילית
|
![]() ציטוט:
איך אתה אמור לדעת שאתה מוכן להעמיס יותר אבל מצד שני לא להגיע לכשל? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
הכשל עצמו הוא לא כזה נורא אבל אימון מכוון אליו באופן קבוע מיותר ויכול להזיק . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
גם המאמרים המטופשים שאתה מסתמך עליהם הם לא בדיוק מקור לגאווה גדולה. ראינו את זה במאמר הטיפשי שנתת על "למה זה בסדר שהברך תעבור את קו האצבעות בלאנג'" ![]() ברוב התוכניות ההמלצה היא להגיע לחזרה-שניים לפני כשל, גם ב5*5 שאתה כל כך אוהב. אם לא תעשה את זה אתה גם לא תתקדם יותר מדי. בכל מקרה ההמלצה היא להגיע לחזרה-שתיים לפני כשל. זה די סביר שבסט אחרון יהיה אפשר להגיע לכשל (חזרה אחרונה שאפשר לעשות מבלי עזרה). אתה מגיע לחדר כושר ועושה FULL SQUAT 5*5? כל הכבוד לך. מה הקשר בין מחט לתחת אני לא יודע, אבל אנשים פה במקרה לא עובדים על 5*5 והשיטות אימון שלהם שונות. אם אתה מתאמן מתקדם ב5*5 אז כן, אתה צריך להגיע קרוב לכשל, בגלל זה יש לך את הפירודיזציה כדי שתוכל להתאושש. לא צריך להסביר לך את זה נכון? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
|
![]() 1. מחקרים הראו שאין כמעט הבדל בין הגעה לכשל לבין אי הגעה מבחינת השפעה על תוצאות האימון.
2. מחקרים אחרים הראו שסינטזת חלבון מוגברת בשריר לאחר אימון נמשכת לא יותר מ-48 שעות, מה שמפריך את הטענה של hypertrophy שהתאוששות השריר ארוכה יותר מהתאוששות מערכת העצבים (כי אם זה היה נכון, אז הרי שהיה אפשר לעשות 349867568 סטים לכשל כל יומיים לאותו שריר). 3. ברמה הפרקטית, לדעתי, אין סיבה ואין צורך להגיע לכשל בכל סט בכל אימון, במיוחד בתוכניות אימון תדירות יחסית (FBW, AB וכו'). סט אחרון לכשל זה אפשרי ולפעמים רצוי מסיבות שונות (פיק לאחר תקופה, תחושת שביעות רצון מהאימון וכו') תלוי באימון ומטרתו. כמו כן זה גם תלוי באיזה תרגיל מדובר, בכפיפות מרפקים - ניחא, בסקוואט - זאת התשה של מערכת העצבים (אם נעשה באופן קבוע). הבעיה עם רוב התוכניות הפופולאריות כמו אלה שמלמדים בקורס מדריכים, שאין מאחוריהן שמץ של מחשבה, אפילו שהן אמורות להיות פשוטות בסופו של דבר. פשוט לבחור מגוון תרגילים מהבופה, אחד מפה, אחד מכאן, קצת מזה, קצת מההוא, הכל לכשל, ובסוף מסיימים עם איזה סלט לא ברור בלי כיוון מסוים, "כשאני ארגיש שהמשקל קל לי, אני אוסיף", אח"כ מה הפלא שרוב המתאמנים לא מתמידים, אין להם לאן לשאוף. המתאמן לא יודע בכלל מה הוא יעשה אימון הבא אז הוא סוחט את עצמו עד הסוף בכל אימון כדי להרגיש טוב עם עצמו. 4. אתה גם מציג את הקורס מדריכים כאילו זה מינימום תואר שלישי בפיזיולוגיה וביומכניקה, וגם הכי מצחיק שבקורס עצמו מלמדים שלמתאמנים ברמה של מתחיל-בינוני שזה הרוב פה בפורום, אין צורך להגיע לכשל, ואפילו מתאמנים ברמת מתקדם שהם מייחסים להם בין היתר גם מפתחי גוף מקצועיים, רשום במצגת "עצימות - RM ולעיתים עד כשלון". כלומר במילים אחרות לא להגיע לכשל באופן קבוע.
![]() |
![]() |
#59 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() למה בתחום הזה דווקא המידע יותר משכנע כשהוא במסגרת של רכילות מפה לאוזן ותלוי ברושם ושכנוע במקום על אמיתות מדעיות? זה משגע
![]() |
#60 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|